Korábban csak cserekijelzőket gyártottak az almás cég számára.

A GSMArena megbízható forrásai azt állítják, hogy az Apple szakít a korábbi hagyományokkal és egy új partner szállíthatja az iPhone 14 széria egyes kijelzőit. A megrendelést a kínai Beijing BOE Display Technology teljesíti majd, valószínűleg az összes „sima” iPhone 14-be az óriáscég OLED paneljei kerülnek, míg a Pro és Max változatokban a korábban már megszokott Samsung és LG kijelzők teljesítenek szolgálatot.

A felhasználók aggódnak a kijelzők minősége miatt, talán nem is véletlenül!

Nem túl biztató…

A közösségi médiában többen is kritizálták az Apple lépését, hiszen Androidos fronton nem ismeretlen a BOE. Több problémát is összekötnek a gyártó paneljeivel, melyek közé tartozik a kijelző indokolatlan villogása, vagy épp rózsaszínes, zöldes elszíneződések megjelenése.

A cég nem teljesen ismeretlen Apple-ös körökben sem, ám korábban csak cserekijelzőket gyártottak az almás cégnek, így nem kaptak túl erős rivaldafényt. Megrendelőik között van a Samsung és a Huawei is, ennek köszönhetően globálisan már a második legnagyobb OLED-beszállítókká váltak 2022-re, az élen továbbra is a Samsung áll. Az iPhone-ok mellett később iPadekben és MacBookokban is viszontláthatjuk az általuk kiadott kijelzőket, így remélhetőleg a korábbi, rossz tapasztalatok is hamar elillannak majd az Apple keményebb minőségellenőrzésének köszönhetően. Jelen pillanatban még indokolt lehet a keserű szájíz a hír hallattán, ám az vitathatatlan, hogy egyik cégnek sem tenne túl jót, ha az iPhone felhasználók a fenti hibákat tapasztalnák.

Forrás: GSMArena

https://leet.hu/husvet/

×