Váratlan, de logikus lépésre szánta el magát a gyártó.

Iparági körökben rég nyitott titokként kezeli mindenki, hogy az AMD heteken belül új videókártyákat jelentethet meg a piacon. A jelenlegi információk alapján, az „alap” verziókat ellátják egy extra 50-es számmal, ez jelöli majd az újdonságokat. A 6800-as kártyából nem érkezik ilyen változat, így a 6650, 6750 és 6950 XT számozású modellek érkezését várhatjuk az elkövetkezendő időszakban. Sokan nem is értették ezek létjogosultságát, hiszen az AMD csupán némi órajel emeléssel és TDP kitolással kalkulál, nem kapunk extra magokat, mint például a 3090 Ti esetében.

Úgy tűnik, hogy kedden végre megérkezett a magyarázat, nem véletlenül döntött így az AMD!

A korábban már többször bizonyított Hassan Mujtaba új információkat osztott meg az érkező kártyákkal kapcsolatban a fenti Twitter bejegyzésében. A 6650, 6750 és 6950 XT modellek valójában az elődjeik helyére érkeznek, nem pedig azok mellé. A gyártók már fel is készültek erre, rengeteg külsős partner már le is állíthatta a 6600, 6700 és 6900 XT kártyák gyártását. Ha azonos áron kínálják majd ezeket a kártyákat, de pár százalékkal gyorsabbak lesznek a korábbi variánsoknál, akkor a gamer felhasználók örülhetnek majd ennek a forgatókönyvnek, hiszen a GPU piac is kezd magára találni.

A kártyákat egyelőre hivatalosan nem jelentette be a cég, így érdemes addig megfelelő körültekintéssel kezelni az újdonságokkal kapcsolatos híreket. A videókártyák feltételezhetően május 10-én érkezhetnek meg a boltok polcaira, így a nagy bemutatóra sem kell már sokat várnunk.

Forrás: Videocardz

Egyre biztatóbb jövőkép – Sosem voltak még ilyen olcsók az újgenerációs videókártyák

https://leet.hu/husvet/

×