A Proof of Work modellt váltaná le a Proof of Stake.

Az Ethereum blokklánca a gamerek nagy bánatára jelenleg a Proof of Work (PoW) módszert használja arra, hogy eldöntse, a hálózat mely tagja érvényesíthet egy-egy tranzakciót. Ez a megközelítés nem túl hatékony, hiszen rengeteg energiát és számítási kapacitást igényel, melyeknek bizony a bányászfarmok és videókártyák is szerves részét képezik. A fejlesztők évek óta érzik, hogy ez az irány nem feltétlenül a legjobb, ezért régóta ígérgetik, hogy Proof of Stake (PoS) modellre váltanak. Ebben az esetben az dönti el, ki érvényesítheti az adott tranzakciót, hogy mennyi ether van a tulajdonában.

Sajnos tovább késik az átállás, maguk a fejlesztők jelentették be!

 

Az Ethereumon dolgozó programozók júniust jelölték ki eredetileg az átállás dátumának, ám pár napja Twitteren elhintették, hogy akár az év utolsó részére is csúszhat a művelet. Tim Beiko, az egyik vezető fejlesztő ennek ellenére azt tanácsolta a jelenlegi és jövőbeli érdeklődőknek, hogy ne fektessenek már be további bányászfelszerelésbe, hiszen az átállás után gyakorlatilag megszűnik a klasszikus értelemben vett bányászás lehetősége.

Erősen kérdéses a manapság roppant populáris kriptovaluta jövője, hiszen sokan úgy vélik, hogy a bányászat megszűnésével az Ethereum értéke is csökkeni fog. Egy dologban azonban biztosak lehetünk, hogy ha nem érkezik a helyére hasonló népszerűséggel rendelkező alternatíva, akkor tovább finomodhatnak az elmúlt időben csökkenésnek indult videókártya árak is.

Flagship VGA-t kötöttek a Steam Deckre – A gaming világ új fejezete?

https://leet.hu/shop/newmerch/

×