Túl sok elemhez kötődnek a játékban ahhoz, hogy csak kiemeljék őket, de erre szándék sincs – inkább újratervezés jön.

Elég sok mindenért reklamáltak már a Battlefield 2042 felhasználói: nevetséges bugok, majd beharangozott, de meg sem jelent kiegészítők, és hát a specialisták – azok eléggé megtépázták a gyártó stúdiók nimbuszát.

Amikor az EA Games és a DICE először beszélt a különböző alaptulajdonságokkal (erősségekkel és gyengesésekkel) rendelkező karakterek bevezetéséről, még egész jó ötletnek tűntek, de a felhasználók körében végül közutálat tárgyává váltak, és mára egyre többen követelik, hogy

essenek áldozatául valamelyik soron következő frissítésnek.

A – természetesen mikroköltésekkel – fejleszthető specialisták annyira jó üzleti lehetőségnek tűntek, hogy a stúdiók az istenért sem tudtak ellenállni nekik, pedig jobb lett volna, mert a játékosok egyszerűbb, hagyományosabb karakterrel szeretnek belevágni a kalandba, és nincs szükségük „hozott jellemzőkre”. A baj ennek ellenére megtörtént, és a DICE egyik tervezője, Frederik Drabert szerint egyhamar nem is tudják majd elhárítani – osztotta meg a ComicBook.com.

Arra a felvetésre, hogy miért nem sorolják őket osztályokba (amit a játékosok tulajdonképpen már maguktól is megtettek), így egy kis kódolással jól elkülöníthetők lennének, azt válaszolta,

„nem ilyen egyszerű, de láttam a közösség kéréseit (köszönet mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy visszajelzést küldjön), és ezek alapján még sok munka vár ránk”.

Leszögezte, hogy a kevéssé népszerű specialisták benne maradnak a játékban, mert túl sok ponton kötődnek a komplett egészhez, így nem lehet csak úgy kiemelni őket. Megerősítette viszont, hogy az újratervezésüket – éppen a rajongók elégedetlensége miatt – indokoltnak érzik, csak időbe telik, mire használható megoldást tudnak letenni az asztalra.

Jobb, ha igyekeznek, mert még ingyen is találni jobb shootereket:

 

Bár a fejlesztő nem jelezte, hogy a változások pontosan mikor érkeznek, tudni lehet, hogy a jövő héten kidobnak egy nagyobb frissítéscsomagot. Ebben aligha lesz a specialistákat mélyebben érintő változtatás, de sok játékos bízik benne, hogy végre valami olyasmivel rukkolnak elő, ami megállítja a játék szabadesését.

Reméljük felismerték, hogy egyszerű szögelésnél itt már többre lesz szükség:

Nevetségesen kevesen játszanak a Battlefield 2042-vel

https://leet.hu/husvet/

×