A Battlefield 2042-ből egyszer valamikor még lehet akár egy jó játék is, csak minek?

A Battlefield 2042 a legékesebb példája, hogy manapság már nagyon kevés a hangzatos, bejáratott név, a sikerhez bizony egy jó játékot is kell csinálni. Ez a DICE-nak évtizedes tapasztalattal a háta mögött sem sikerült, a BF2042 gigászi bukására pedig nincsen értelmes magyarázat.

A legújabb, alig néhány hónappal ezelőtt megjelent Battlefield szinte biztosan nem érte el a mélypontját, mindenesetre nagyon afelé gravitál. A multiplayer lövölde nevetségesen alacsony számú játékost vonz már csak, azt viszont nem tudni, hogy valaki mazochista célokból, vagy pusztán dacból játszik még a katasztrofális állapotú játékkal, de talán mindegy is, hiszen nagyon kevesen vannak.

A SteamDB statisztikáiból például kiderül, hogy a napokban volt olyan, hogy összesen még ezren sem pörgették a BF2042-t, mindösszesen csupán 979 játékos indított meccset Steamen, de a napi csúcs is megállt 2411 főnél. A konzolos statisztikákról nem sokat tudunk, de elképzelhetetlen, hogy ott bármivel is jobb volna a helyzet. Ami érdekes lehet, hogy ugyanabban az időintervallumban a 4 éves Battlefield 5-re egyszerre 20.913 játékos volt kíváncsi.

Ezek a játékosszámok pedig történelmi mélységűek a Battlefield-sorozat történetében, ugyanis soha eddig nem játszottak ilyen kevesen egy új etappal, mint most. Ujjal mutogatni persze még így is lehet: az EA szerint a bukásnak az egyértelmű oka nem a játék bődületesen rossz állapota – és az árához képest messzemenőkig pofátlan kevés tartalom, hanem a Halo Infinite, a koronavírus, és az a sok rosszmájú elégedetlenkedő.

via – Eurogamer, Gamepressure

Szavazz: Melyik a valaha készült legjobb Windows?

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×