Könnyen megeshet, hogy idén már semmi nem lesz a The Witcher 3 újgenerációs kiadásából.

A legendás The Witcher 3 minden hájjal megkent újgenerációs kiadása már nagyon rég terítéken van, hiszen eredetileg már 2021-ben meg kellett volna jelennie. A CD PROJEKT RED azonban a Cyberpunk 2077 elhúzódó javításai és kiegészítői miatt 2022-re rakta át a megjelenési ablakot, most pedig tanulva a korábbi hibákból, egy újabb komoly késést jelentettek be.

Ez alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy idén már nem szépül meg az újabb konzolgeneráción a The Witcher 3, ugyanis a lengyel barátaink – tanulva a korábbi hibáikból – előre meghatározatlan időre elhalasztották a megjelenést.

De ez még nem minden!

Geralt kalandjának csinosításával az Embracer Group egyik nagyobb ágazata, a Saber Interactive lett megbízva, ami azért is bizonyult remek döntésnek, mert amellett, hogy nagy tapasztalatuk van a feljavításokban, ők intézték a harmadik Witcher-játék Nintendo Switch-es portját is. Tehát jól ismerik az alapanyagot, vagyis az övéknél jobb kezekben csak az anyacégnél lehetett volna.

Nos, a CDPR is így gondolhatta, ugyanis a megjelenés elodázásával együtt azt is bejelentették, hogy az újgenerációs fejlesztést mostantól már ők végzik, házon belül. Ennek okai egyelőre ismeretlenek, de mivel az Embracer Group részlegesen maga is érintett az ukrán-orosz háborúban, nem zárható ki, hogy ez negatív hatással lehetett a munkálatokra is.

Hogy pontosan mikor fog érkezni a ray tracinggel megtoldott, jelentősen feljavított The Witcher 3, azt nehezen lehetne megmondani, de egyre inkább úgy tűnik, hogy idén már nem merülhetünk el benne. Az viszont továbbra is egy dicsérendő dolog, hogy a next-gen Witcher mindenkinek ingyenes lesz, aki rendelkezik a játék egy példányával valamelyik konzolon.

A CDPR elárulta: Ezért készül Unreal Engine 5-ben a következő The Witcher

https://leet.hu/shop/newmerch/

×