Mark Zuckerberg nagyon sokat költ arra, hogy ő és családja biztonságban legyen. Vajon van mitől félnie a Meta alapítójának?

Azt talán mindenki sejti, hogy a Meta vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek személyi védelme egy rendkívül fontos tevékenyég, hiszen sokan akarhatnak a milliárdos cégvezető életére törni. Ahogy arról nemrég a New York Post beszámolt, a

Meta tavaly több mint 15,2 millió dollárt költött Mark Zuckerberg személyi védelmére.

Ahogy arról a HVG is ír, ebben persze nincs benne az a 10 millió dollár, amit adózás előtti juttatásként kapott a család védelmére Zuckerberg. 2020-hoz képest egyébként 6 százalékkal többet költöttek a védelemre tavaly. Bár látszólag nagyon sokba kerül a vezérigazgató védelme, a kiadás igenis megéri, mivel a jelentések szerint a vezetőt és családját számos fenyegetés éri.

„Úgy gondoljuk, hogy Zuckerberg szerepe egyedülálló: egyet jelent a Metával, így a cégünkkel kapcsolatos negatív érzelmek közvetlenül kapcsolódnak Zuckerberghez, és gyakran őt magát támadják” – áll a Meta jelentésében.

A Forbes Zuckerberg vagyonát közel 78 milliárd dollárra becsüli. Míg a cégek rendszeresen jelentős összegeket költenek a vezetők biztonságára és utazási költségeire, Zuckerberg védelmi kiadásai nagyobbak, mint máshol.

Például az Amazon tavaly körülbelül 1,6 millió dollárt költött Jeff Bezos alapító biztonságára és üzleti útjaira. Az Apple 630 ezer dollárt költött vezérigazgatója, Tim Cook biztonságára, valamint további 712 ezer dollárt az utazási költségeire.

Te védenéd Zuckerberget?

Ezt láttad már?

Informatikusokból áll az ukránok egyik legkeményebb egysége

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×