Ha anno egész nap csak rajzolt fantasy-sorozatokon lógtál, akkor a hamarosan érkező MythForce-ot pontosan neked csinálják.

A modern játékfejlesztés egyik legjobb vívmánya, hogy a legnagyobb, AAA-s játékokat készítő fejlesztőcsapatok mellett olykor-olykor a a tökéletes semmiből képesek felbukkanni őrületesen jónak tűnő független fejlesztésű alkotások is. Számos ilyen játékot lehetne felemlegetni, de azzal csak elvonnánk a megérdemelt figyelmet a Beamdog csodájáról, a MythForce-ról, aminek retro-őrültként nagyon nehéz ellenállni.

A Beamdog leginkább a portolásairól ismeretes, az Overhaul Games-el közösen ugyanis több kult-klasszikus RPG-t (Baldur’s Gate, Neverwinter Nights) ültettek át a modern masinákra. A MyhForce azonban teljesen más lesz, ami a stúdió kvázi legelső saját és önálló fejlesztése, ami egészen a ’80-as évek legnagyobb sorozataihoz nyúl sütnivalóért.

A MyhtForce egy roguelite dungeon-crawler, amit lehet egyedül, vagy négyfős csapatban a haverokkal is játszani. Nyilván a kooperatív mód nyújtja majd a legtöbbet, hiszen a legnagyobb fantasy-sorozatokhoz hasonlóan, a legnagyobb hangsúlyt itt is a különböző adottságú és habitusú karakterek összehangolására, együttműködésére hegyeztek ki.

A játék során egy kincsekkel, csapdákkal és rémségekkel teli színes rajzfilmkastélyt kell felfedeznünk, ami minden egyes alkalommal, amikor a csapat elbukik, teljesen újrarendezi magát. Ami pedig a grafikai stílust és a zeneválasztást illeti, azt hiszem különösen remekül sikerült hozni a He-Man, a Dungeons & Dragons, és a Villámmacskák stílusát és hangulatát. A MythForce egy igazi, ízig-vérig retro bomba.

A legjobb pedig, hogy a játék epizodikus formában fog megjelenni, az első rész pedig az Epic Games Store korai hozzáféréses programjában, április 20-án jelenik meg. 

 

via – Gameinformer

Mindeközben a hírhedt Jézus-szimulátor is újra megmutatta magát:

Új csodákat mutat be az Jézus-szimulátor friss gameplay videója

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×