Most már legalább ezt is tudhatjuk.

Játék közben talán csak kevesen kezdtek el azon gondolkozni, hogy vajon miként nézhettek ki a Skyrim kazamatáiban az életünkre törő csontváz harcosok, mielőtt meghaltak volna, ami azért két kardcsapás között nem is róható fel. Pedig a The Elder Scrolls egészen részletes történelme szerint elméletileg ők is éltek valamikor, részei lehettek a világ sorsának alakulásának.

A Skyrim humán csontvázai például az északi népség gyermekei voltak, akiket gyakran neveztek az ég gyermekeinek, vagy rövidebben atmoránoknak – az ősi szülőföldjük nyomán. A TES univerzumában egészen kidolgozott háttértörténelmük van, amelyet javarészt a norvégokról és a valódi északi mondavilágról mintáztak a fejlesztők, az ő leszármazottaikkal pedig Tamriel szerte találkozni. Az ősi atmoránokkal azonban csak mozgó és az életünkre törő csontváz formájában találkozhatunk.

Az Ancestral Whispers nevű kutatócsoport fiatal munkatársai fantáziáját azonban nagyon megmozgatta az ősi halottak kinézete, és mivel pont a szakterületükbe vág az emberi arc rekonstrukciója, úgy döntöttek megnézik, miként nézhettek ki, amikor még megvolt arcuk. Ehhez Mihail Geraszimov antropológus módszerein alapuló speciális szoftvert használták, amely az emberi koponyára rétegezi az izomszöveteket és a bőrt úgy, ahogyan az a valóságban lehetett.

A módszer pedig nemcsak a valódi emberek koponyáján működik, hanem a virtuális csontokon is, így derült ki, hogyan néztek ki pontosan a késő merethi korszakra datált saarthali atmorán férfiak. 

Nos, nagyjából úgy, mint Iggy Pop, de legalább már ezt is tudjuk:

Egy csodálatos Red Dead Redemption 2 screenshot nyerte a rangos fotós díjat

https://leet.hu/shop/newmerch/

×