Nem mindig a nyers erő a megoldás.

Az elmúlt napokban folyamatosan érkeznek mérések az AMD április 20-án megjelenő „csodaprocesszoráról”, egy perui, technológiával foglalkozó oldalnak köszönhetően. Az AMD pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy ezúttal nem nyers erőből szeretné megoldani a több FPS kérdését, inkább új technológiák felé kacsingatna. Így jutottak el a 3D V-Cache megoldásig, mely extra gyorsítótárral látja el az AMD Ryzen 7 5800X-et. Az új fejlesztést nemes egyszerűséggel 5800X3D-re keresztelték és úgy hivatkoztak rá, mint a legjobb gamer CPU.

Végre több játékban is kipróbálták, így kihirdethetjük a végleges konklúziót!

A fenti galériában több, modern játék alatt mért teljesítményét láthatjuk a Ryzen 7 5800X3D és Intel Core i9-12900K processzoroknak. A legtöbb tesztben körülbelül azonos szintet hozott a két CPU, ám voltak olyan játékok, ahol a 3D V-Cache nagyot tudott villantani és akár 29%-ot is rávert az Intel jelenlegi flagship processzorára. Nem véletlen az 1080p felbontás sem, nagyobb felbontások esetén már inkább a VGA limitálna, nem a processzor.

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy ez nem nagy szó, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy tetemes árkülönbség (~50000 HUF is lehet majd hazánkban) lesz a két processzor között, melyen AMD oldalon már egy kellemesen felszerelt alaplapot is vehetünk. Ez egyértelműen a vörös óriás terméke felé billenti a mérleget, nagy rá az esély, hogy az Intelnek árcsökkentéssel kell majd reagálnia az újdonság megjelenésére.

Forrás: Videocardz

Különleges fejlesztésekkel készülnek – Hosszú évek hagyományaival szakítana az új AMD videókártya

https://leet.hu/shop/newmerch/

×