A közhiedelemmel ellentétben azért akadnak hibák az Apple legdrágább kütyüiben is.

Az Apple még március elején mutatta be a kifejezetten munkára szánt setupját, a Mac Studiót és a Studio Display-t, melyek ugyan rendkívül erős masinák, de mint kiderült, azért egyik sem hibamentes. Míg előbbit az árávan egyáltalán nem korreláló kevéske belső tárhelye miatt vehetjük elő, addig az 5K-s monitorral inkább funkcióbeli problémák adódnak.

Sokaknál először a 12 megapixeles beépített kamera nem úgy működött, ahogyan elvárható lett volna, most pedig megannyi felhasználói visszajelzés alapján arról számolt be a 9to5mac, hogy már a szoftverfrissítésekkel is akadnak gondok.

Többen arra panaszkodnak, hogy egy hibaüzenet kíséretében egyszerűen nem lehet frissíteni a Display firmware-jét. Továbbá az Apple monitora a legújabb macOS szoftverfrissítés (12.3.1) telepítését is gátolja.

Az Apple a hibaüzenetben – jó szokásához hűen – azt tanácsolja a felhasználóinak, hogy várjanak egy kicsit, és próbálkozzanak meg a frissítéssel később. Ha ezután is észlelik a hibát, akkor forduljanak hivatalos Apple-szervizhez. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mi okozhatja mindezt, de igen valószínű, hogy szerveroldali lehet a probléma, ebben az esetében pedig a várakozás valóban megoldást nyújthat.

Amíg az Apple dolgozik a helyreállításon, addig néhány érintett felhasználó a macOS frissítését egy másik, külsős gyártó kijelzőjével oldották meg. Mindez sovány vigasz, és az Apple-re nézve kifejezetten kínos is, hiszen elméletileg pont amiatt azért kínálják kifejezetten magas áron a termékeiket, mert az ilyen és ehhez hasonló problémáktól mentesítik a felhasználókat.

Egy Studio Display például normál üveggel 660.000 forintba, míg a nanotexturált üveggel ellátottért 800.000 forintot kérnek el. Az alap Mac Studio pedig 880.000 forintba, a vadabb, M1 Ultra kiszerelés pedig 1.680.000 forintba kóstál, és amit most többen LG vagy Samsung monitorról tudnak frissíteni. Persze ez legyen a legkevesebb probléma.

Előfizetős szolgáltatássá [is] tenné az iPhone-okat és a Maceket az Apple

×