Anroidon ugyanez a funkció már 5 éve elérhető, vagyis itt volt már az ideje, hogy iOS-re is megérkezzen.

A YouTube még tavaly kezdte el tesztelgetni a kép-a-képben funkcióját az iOS-es eszközökön, az viszont kizárólag a Premium-előfizetők számára volt elérhető. Kilenc hónappal a kísérleti időszak kezdete után tegnap leállították a funkciót, így már a fizető felhasználók számára sem elérhető.

Megijedni szerencsére nem kell, ugyanis a vállalat a mai napon bejelentette, hogy a funkció napokon belül minden egyes iPhone és iPad tulajdonos számára, aki iOS 15 és újabb operációs rendszert használ – korlátozások nélkül – elérhetővé válik. Ehhez pedig előfizetőnek sem kell lenni.

A kép-a-képben támogatással egyébként nemcsak magához képest, hanem a többiekhez képest is megkésett, hiszen a Twitch, a Disney+ és a Netflix már hónapok óta bevezette. Androidon ugyanez a funkció már 2017 óta elérhető, igaz, hivatalosan az iOS jelentősen megkésve, csak 2020-ban a 14-es rendszerrel kezdte el támogatni.

Az elkövetkező napokban viszont minden megváltozik, és a Youtube jelene az iPhone felhasználókat is utoléri végre. Vagyis záros időn belül mindenki úgy nézheti a videókat a legnagyobb videómegosztó iOS-es alkalmazásával, hogy közben azt csinálhatnak a iPhone-on és az iPaden, amit csak akarnak, és közben nem maradnak le semmiről sem.

Ezek után már csak az lenne durva, ha Epic Store is érkezne az iOS-re:

Hatalmas bajban az Apple: Elérhetővé válhat az Epic Games Store az iPhone-okon

 

×