Mondjuk az alapján, amit eddig a Meta művelt, éppen ideje.

A játékgyártók családbarát digitális létezést kívánnak a jövő gyermekeinek, ezért hosszútávú együttműködésbe fognak, remélve, hogy biztonságos és szórakoztató (értsd: jövedelmező) virtuális valóságot építhetnek.

Kép: LEGO / Epic Games / Kotaku

Az egyelőre kicsit ködösen megfogalmazott bejelentést az Epic Games tette közzé – a végletekig hangsúlyozva, hogy mennyire fontos olyan eszközöket adni a gyerekek kezébe, amelyek növelik az alkotókedvet és csak pozitív játékélményt eredményeznek.

A közlemény idézi Niels B. Christiansen-t, a LEGO vezérigazgatóját, aki – bármilyen meglepő – abban hisz, hogy cége életre szóló kreatív, kollaborációs és kommunikációs készségeket ad a kicsik kezébe, de ez – essen le az állad! – nagy felelősséggel is jár.

„Ahogy eddig generációk biztonságát kellett garantálni a fizikai játékok kapcsán, úgy ideje kötelezettséget vállalni ugyanerre, a digitális térben”

– fogalmazott, megjegyezve: ezt az izgalmas jövőt a Fortnite-ot készítő stúdióval közösen kívánják megteremteni.

Tim Sweeney, az Epic Games alapító-vezérigazgatója jobban árnyalta a képet: arra figyelmeztetett, hogy a metaverzum alapjaiban fogja megváltoztatni azt, ahogy az emberek találkoznak, játszanak, dolgoznak, tanulnak, vagy teremtenek kapcsolatokat – igen, egy virtuális 3D világban. Ahelyett, hogy az eleve elrendelt ellen harcolnának, inkább arra törekednek, hogy

az újgenerációs internet a gyerekek jóllétét szem előtt tartva épüljön fel.

Bár utóbbi gyártó elsősorban egy olyan játéknak köszönheti népszerűségét, amelynek nyitott világába egymás hentelése miatt járunk vissza, tényleg igyekszik a fiatal korosztályok számára is megfelelő online élményeket létrehozni. Ezt a stratégiát követve vásárolták fel például a 16 éven aluliak digitális kapcsolattartására kitalált SuperAwesome-ot.

 

A cégek három aranyszabály betartásában állapodtak meg: tiszteletben tartják a gyerekek jólléthez és biztonsághoz való jogát, megvédik a privát szférájukat – miközben az érdeklődési köreiket helyezik előtérbe és olyan eszközöket adnak a szülők kezébe, amelyekkel azok jól kontrollálhatják a kicsik digitális kalandozását.

Ehhez a képest a Meta eddig csak egy csoportos nemi erőszakot tud felmutatni, de legalább lesz saját valutája:

Saját digitális pénzen dolgozik a Meta – Facebookra és Instára is jöhet a ‘Zuck Bucks’

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×