Április 3-án ne ragadj a billentyűzethez vagy a kontrollerhez, menj és élj a szavazati jogoddal. Ezt üzenik most az ország neves esportolói.

„Legyél jó csapattárs, és gyere el szavazni!” – üzenik Magyarország ismertebb esportolói egy videó-üzenetben a 18. életévüket betöltött gamer, esportért rajongó fiataloknak.

Török „Kodiak” BalázsDomoszlay „kolor” ÁdámHajdú „zackey” Krisztián és Juhász „sweet” Bence közösen buzdítanak arra, hogy minden gamer, aki teheti éljen a választójogával, és menjen el április 3-án szavazni, adja le a voksát bárkire. Ne legyél tehát noob, tedd le a billentyűzetet vagy a kontrollert és élj a szabad választáshoz való jogoddal, hiszen csak így garantálható az igazságos, demokratikus választás.

 

A népszerű esportolók külön-külön is nagy követőbázissal rendelkeznek, arról azonban nincsen információ, hogy hányadrészük vehet részt a ’22-es választásokon. Mindenesetre a KSH adatai szerint egészen sok lesz most az első választó, akiknek a számát nagyjából 400.000 főre becsülik – ez körülbelül annyi, mint egy nagyobb megye lakossága. Ezekhez a 18-22 év körüli fiatalokhoz pedig nagy eséllyel ők – és más online tartalomgyártók – juthatnak el a legeredményesebben, és buzdíthatják őket a demokratikus rendszer adta lehetőségek kihasználására.

Ha esetleg te is egy ilyen szavazó volnál, de különösebben nem merültél még el a magyar közéletben, akkor az alábbi videó talán segíthet abban, hogy vasárnap a legjobb, a neked legmegfelelőbb döntést hozhasd:

 

Nagyon fontos azonban, hogy mindenki a megfelelő választókörzetbe menjen leadni a voksát. Ezt könnyen ellenőrizheted az interneten a lakcímed alapján. Szavazni tehát ezeken a kijelölt helyeken lehet majd reggel 6 órától egészen este 19 óráig.

A szavazáshoz mindenképpen vidd magaddal az érvényes személyi okmányaidat, a legfontosabb, hogy legyen nálad a lakcím- és a személyi igazolványod. Ha esetleg valamelyik igazolványod 2020. március 11-e után járt le, akkor sincsen baj, mert most el fogják fogadni (a koronavírus-járvány miatt), de szombaton és vasárnap kifejezetten emiatt nyitva tartanak a kormányablakok is, hogy pótolni lehessen a szükséges iratokat.

Ezután pedig szavazhatsz a saját belátásod szerint!

A Facebook egy politikus cégének fizetett, hogy hamis híreket terjesszen a TikTokról

 

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×