Egy márciusi felmérés azt mutatja ki, hogy a Windows 11 telepítése megállni látszik, de miért történt a lassulás?

Az első néhány hónap meglehetősen gyors terjedése után a Windows 11 növekedése márciusban megtorpanni látszik – derül ki az AdDuplex legfrissebb felméréséből. A legfrissebb grafikonok azt mutatják, hogy a Windows 11 használati aránya februárhoz képest közel azonos maradt. A Windows 10 21H2-es verziója azonban némi növekedést mutatott, és márciusban ez lett a legelterjedtebb Windows-verzió.

Az adatokat szokás szerint nagyjából 5000 olyan alkalmazásból gyűjtötték össze, amelyek az AdDuplex SDK v.2-t használják a hirdetési keretrendszerükhöz. Bár az e havi eredményekhez nem tartozik a minta mérete, de ez általában 60.000 PC körül szokott lenni.

Ez mindent összevetve kis mintaméret, de lehetővé teszi számunkra, hogy megfigyeljük az egyes Windows-verziók növekedési és csökkenési tendenciáját. Az eredményeket március 29-én gyűjtötték össze.

Mint már említettük, a Windows 11 alig növekedett a márciusi AdDuplex-felmérésben, a Windows-felhasználók 19,4%-át teszi ki, ami a februári 19,3%-hoz képest nagyon csekély növekedést jelent. Sikerült megtartania a harmadik helyet, a Windows 10 21H2 és 21H1 verziójával az élen. Viszont márciusban a Windows 10 21H2-es verziója jelentős növekedést ért el, 28,5%-al (a februári 21%-hoz képest), és a felmérésben szereplő összes verzió közül az első helyet foglalja el. Ezzel a Windows 10 21H1-es verziója a második helyre esett vissza, 26,5%-os használati aránnyal (27,5%-ról 27,5%-ra csökkent).

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a Windows 11 elterjedtsége, több ok is magyarázatot adhat erre. Egyrészt a Windows 11-nek olyan minimumkövetelményei vannak, amelyeknek sok Windows 10-es PC nem felel meg, így sok felhasználó marad le az átállás során. Ráadásul a Windows 11 még a támogatott PC-k esetében is opcionális frissítés, így biztosan lassabban fogják elfogadni.

Te váltottál már?

Még az AMD is segít benne – Így használják bányászásra a PlayStation 5 és Xbox chipeket

https://leet.hu/samsung/

×