Kimaxolja az újrahasznosítást a vörös óriás.

Az ASRock weblapján pár nappal ezelőtt egy fura termék került fel. Ez nem más, mint az ASRock BC-250 Mining Rig,  mely nevéből adódóan értelemszerűen bányászásra fogható be. A gépben összesen 12 darab AMD BC-250 egységet találhatunk 5 ventilátor társaságában. Természetesen egy ilyen szintű rendszer fogyasztása nem kevés, ezért két darab 1200 wattos táp látja el energiával a bányászgépet. Eddig nem is tűnik érdekesnek a fenti Rig, ám a BC-250 nem egy mindenki által megvehető videókártya.

Újabb felhasználási módját találta meg az AMD a „hibás” PlayStation 5 és Xbox Series alaplapoknak!

 

A videocardz forrásai alapján az AMD BC-250 valójában a PS5 / Xbox gyártásnál leselejtezett APU egységeket bírja munkára. Ezeket a chipeket már érdemi játékra nem lehetne felhasználni különböző hibajelenségek miatt, ám számítási egységként még bőven megállják a helyüket. Az asztali 6000-es AMD kártyáknál megtalálható RDNA 2 architektúrát használnak a konzolok is, így ez sem jelenthet problémát.

A teljes rendszer 610 MH/s hashrate-en üzemel, minden egyes BC-250 napi 2 dollárt hoz vissza a konyhára a jelenlegi Ethereum árfolyamok mellett. A ROI (return of investment – az az időpont, amikor már megtérül a befektetésünk) körülbelül 440 és 530 nap körül alakul, ám az Ethereum Proof of Stake modellre való átállása miatt ez kiszámíthatatlan.

Úgy tűnik, hogy az AMD-nek egyre jobban megy a fentebb említett újrahasznosítás, hiszen pár nappal ezelőtt hivatalosan is elismerték a 4800S létezését. Az AMD 4800S szintén leselejtezett PlayStation és Xbox „alaplapokat” tartalmaz, ám azokban CPU rész tökéletesen működik, így PC-s környezetben is hasznát vehetik a vásárlók.

Forrás: Videocardz

Leselejtezés felső fokon – Az AMD piacra dobja a PlayStation és Xbox processzorokat

×