A csúfos 4700S után végre értelmes módon hasznosítana újra a cég.

Az AMD 4700S szériája egy igazán érdekes processzor/SoC volt. Az első specifikációk alapján nem volt nehéz kitalálni, hogy a vörös óriás a PlayStation 5 / Xbox Series leselejtezett, nem túl jól sikerült “alaplapjait” akarta jó pénzért eladni a profitmaximalizálás érdekében. Nem volt rossz ötlet, ám a 4700S több szinten limitálva volt. A legnagyobb probléma a ramok késleltetésével volt, mely 20 évvel ezelőtti állapotokat idézett.

4800S

Ezen kívül a nyers teljesítmény sem volt túl bíztató, sokkal kevesebb, mint amit az ember egy 8 magos Zen2 processzortól várna. Mindez persze megfelelő árcédulával akár még jól is elsülhetett volna, de az AMD még a kínai belpiacion is olyan árral dobta piacra, melyen értelmes vásárló hozzá sem nyúl.

A gyártó hivatalosan is elismerte: érkezik a 4800S!

4800S a leírásban

Ismét a videocardz szúrta ki, hogy a Smart Access Memory leírásában ott szerepel már a 4700S továbbfejlesztett változata 4800S néven. Az biztos, hogy a PCI-e csatoló az előd 2.0-ás verziójáról felugrott 4.0-ra, így az erős videókártyákkal is gond nélkül elboldogul majd. Ezen kívül számíthatunk M.2 támogatásra és az AM4 hűtők is gond nélkül felszerelhetőek lesznek a Kitre. A benchmarkok érkezéséig nem szabad elkiabálni, de ez a kivitelezés már értelmes módon próbálja újrahasznosítani a kisebb-nagyobb hibák miatt leselejtezett PS5 és Xbox chipeket. 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×