Egy kis öröm az ürömben azért van, ami miatt tudunk örülni ennek a kis késésnek.

A Disney egy kicsit módosított az utóbbi idők legvártabb sorozatának, az Obi-Wan Kenobi sorozatának premierjén. Az egeres vállalat úgy döntött, hogy a tervezetthez képest két nappal később, május 27-én kerül fel a Disney+ kínálatába – ezt maga a címszereplőt alakító legendás és imádott Ewan McGregor jelentette be.

Csúszásnak viszont nem örülhettünk még ennyire, ugyanis azt is bejelentették, hogy „kárpótlás” gyanánt a kijelölt pénteki premiernapon nem egy, hanem rögtön két epizódot izgulhatunk végig. Az öreg jedi mester ezután heti rendszerességgel tér majd vissza egészen június végéig, amikor is a végére érünk majd.

A döntés hátterében nem tudni mi állhatott, ugyanis a Disney blogposztja szerint mindez csak ideiglenes változás, ezután visszaállnak a Loki óta tartó szerdai premierre. Ez azonban azt is jelenti, hogy egy kicsi átfedésben lesz a június 8-án bemutatkozó újabb szuperhősös kalanddal, a Ms. Marvellel, ami ugyancsak szerdai napokon fog érkezni.

A csúsztatással a Netflix is nagyot szívhat, hiszen az egyik legnagyobb sorozatuk, a Stranger Things legújabb, immáron negyedik évadjának az első fele is ekkor, május 27-én kerül fel a szolgáltatásra. Ez pedig számukra kevesebb premiernapi nézettséget is jelenthet, bár ezt a lemaradást a hétvégén még simán behozhatják.

A Kenobi sorozat pedig várhatóan a Disney+ legnézettebb szériája lesz majd, hiszen nemcsak McGregor, hanem a sith nagyúr, Darth Vader szerepében Hayden Christensen is visszatér. A történet szerint 10 évvel járunk majd a Sithek Bosszúja és a 66-os parancs eseményei után, Kenobi mester pedig az ígéretéhez hűen vigyáz Anakin és Padme gyermekére, Luke-ra. A jedi mester persze nem kókuszdiókból fogja a koktélokat szürcsölni, hiszen a sithek végrehajtóiként tevékenykedő Jedi Templom őrökből lett Inkvizítorok is a nyomában vannak.

Külön öröm, hogy a sorozat utolsó epizódjaira már lokalizált Disney+ is lesz Magyarországon.

De nem csak az öreg jedi tért vissza:

Visszatért az igazi, az első és eredeti időgyilkos Angry Birds

 

https://leet.hu/samsung/

×