Az Angry Birds-nél szórakoztatóbb mobiljátékot már annak idején sem nagyon találtunk, most azonban visszatért bizonyítani nekünk, hogy ez manapság sincsen másként.

Az Angry Birds talán az okosabb mobilplatformok egyik legelső olyan fecskéje, amely irdatlan nagy sikereket ért el, és mint később kiderült, népszerűségével nem elhanyagolható hatása volt abban, hogy a mobil váljon a világ legnagyobb videojátékos platformmá.

A legendás dühös madarak először 2009-ben mutatkoztak be, de akkor még csak az iOS-tulajdonosok mészárolhatták a malacokat, az Androidosoknak pár hónapot várniuk kellett. Döbbenetesen sokan játszottak vele, abban az időben nem találtunk olyan gyereket, felnőttet, öreget, aki ne hallott volna a csúzlizó madarakról. A játék egészen 2012-ig bővült újabb pályákkal, de sorra érkeztek a kollaborációs mellékvágányok, különböző folytatások, de sorozatok és filmek is.

Az eredeti Angry Birds hosszú pályafutása 2019-ben ért véget, és teljesen lekerült a digitális alkalmazásboltok polcairól. A rajongók és az egyszeri nosztalgiával átitatott játékosok viszont elindítottak egy akciót #BringBack2012 Twitteren, amelyre a játékot fejlesztő Rovio is felfigyelt, ami a szívük mélyéig hatolt.

Az Angry Birds ennek köszönhetően a mai naptól megújulva, de a régi formában visszatért iOS-re és Androidra. 

„Rendkívül hálásak vagyunk, hogy ilyen csodálatos, elkötelezett rajongói közösséggel rendelkezünk, akiknek nagyon fontosak a játékaink. Az Angry Birds nagyon sok embert megérintett, és nagy szerepet töltött be a mobiljátékok világában. Miután hallottuk a rajongóink felháborodását, egyszerűen meg kellett találnunk a módját, hogy visszahozzuk az Angry Birds-t.” – mondta meghatottan Alex Pelletier-Normand, a Rovio vezérigazgatója.

A Rovio Classics: Angry Birds címen visszatérő legenda a 2012-es legteljesebb verziójával került vissza az AppStore és a Google Play Store-ba, vagyis mind a 8 epizód végigjátszható rajta – méghozzá bármiféle mikrotranzakció vagy megkötés nélkül. Ez összesen 360 klasszikus Angry Birds pályát, és mindenki számára elérhető Mighty Eagle power-upot jelent, amivel biztosan hetekig-hónapokig el lehet majd szórakozni. A fejlesztők azért itt-ott belenyúltak az eredetibe: modernizálták kicsit az irányítást, HD-ra javították a felbontást.

Ennek azonban van egy jelképes ára is, sokra nem kell gondolni, mindössze 360 forint.

Ez pedig a játék eredeti előzetese volt:

De nem az Angry Birds az egyetlen visszatérő, mivel hamarosan Postal Dude is visszatér, méghozzá a 2003-as őrült formájában:

Arcba pisilés és macska-hangtompító – Végre tényleg megjelenik a Postal 4

 

×