Ilyen árszabással könnyen Magyarország legnépszerűbb streaming szolgáltatása is lehet majd.

Alig több, mint két hónap múlva, június 14-én 42 másik ország mellett hazánkban is elindul végre a Netflix legnagyobb kihívójának tartott Disney+ streaming szolgáltatás. A Disney+ előfizetők szinte minden Marvel, Star Wars, Pixar, NatGeo és Disney saját gyártású filmet, mesét és sorozatot megkapnak, ami elég nagy fegyvertény a konkurens szolgáltatókkal szemben.

Itt olyan népszerű tartalmakról van szó, mint a The Mandalorian, a Book of Boba Fett, a hamarosan induló Obi-Wan Kenobi, a Magyarországon forgatott Holdlovag-sorozat, a Ms. Marvel, vagy a She-Hulk, a Loki, esetleg a Kingpint újra bemutató Sólyomszem. Ezek mellett a Pixar és a Disney legújabb alkotásait is megtaláljuk, mint a Luca, az Encanto, a Pirula Panda, vagy a Lelki ismeretek és még nagyon, nagyon sok mást is.

Mennyibe fog kerülni?

A Disney+ árát néhány hónappal ezelőtt a közvetlen szomszédságunkból, Ausztriából kiindulva 9 euróra/3500 forintra várhattuk, ezzel szemben jelentősen olcsóbb lesz annál. A vállat valószínűleg úgy döntött, hogy a szolgáltatás árát az egységesítés helyett a kelet-európai fizetésekhez igazítja inkább,

ezért nem kérnek el többet érte havi 2490 forintnál.

Erre pedig szükségük is lesz, hiszen az Amazon Prime alig kerül 1000 forintba/hó, míg az HBO Max őrületesen jó, örök kedvezménnyel és a Gós áron, időlegesen 1590 forintért indult el nemrég. Ez hozzájuk képest persze még mindig magasabb árszabás, a Netflixnél azonban jelentősen olcsóbb.

Mindezért cserébe kiváló képminőséget, egyes tartalmaknál IMAX Enhanced funkciót, hét létrehozható profilt – köztük a kifejezetten gyermekbaráttal, és maximum tíz eszközre korlátlan letöltést is kapunk, melyeken egyszerre négy streamet indíthatunk el egyszerre. Ezekkel az opciókkal ugyancsak a Netflix elébe érhet a Disney, hiszen a konkurencia nemrég indított keresztes hadjáratot a profilmegosztások ellen.

Készítheted a pénztárcád, ha megosztod a családdal vagy a haverokkal a Netflixed

×