A művész elméletileg az NFT-k hasznosságára akar ezzel rámutatni, de lehet, hogy ezzel csak az ellenkezőjét éri majd el.

Ha azt hitted, hogy az NFT fing, az NFT random szelfi, az NFT hamburger és üdítő, az NFT röntgenkép, vagy az NFT McDonald’s után már aligha jöhet olyan új NFT-projekt, ami meglepheti az embert, de nagyobbat talán nem is tévedhettünk volna.

Egy hágai művészeti iskola fiatal hallgatója ugyanis azt találta ki, hogy NFT-ben árverezi el a saját lelkét. Hogy a lélek miként került digitalizálásra, mennyi helyet foglal, miként lett belőle NFT, illetve mi történik, ha eladja, nem derült ki, a srác mindenesetre nagyon lelkes. Még.

A 21 éves Stijn van Schaik célja az akciójával, hogy felhívja az NFT-kre a figyelmet, bár minden bizonnyal szeretne jó pénzt is keresni az emberi létének legfontosabb darabjával, ha már pénzzé teszi. A kiválasztott NFT-pactér természetesen az OpenSea, ahol egyetlen ember számára lesz lehetőség megvásárolni. Schaik lelkéért eddig 0,11 Ethert ajánlottak, ami nagyjából 125.600 forintra becsülhető, ami nekem még elég kevésnek tűnik egy emberi lélekért, bár a licit nem ért véget.

Biztos, ami biztos, Schaik egy elég részletes szerződést is rittyentett, amelyben leírja, hogy a vevő mit, és mit nem tehet majd a tranzakciót követően a lélekkel. Ebből pedig kiderült, hogy a srác nem szégyenlős, hiszen a NFT-lélek megvásárlása után, a jogos tulajdonosa akár részben, vagy egészben feláldozhatja azt bármely istenségnek vagy szellemi entitásnak.

Ha hívő lennék, akkor most azt mondanám, hogy erre a fiúra minden bizonnyal örök kárhozat vár. Ha viszont bejön neki az NFT-projekt és kaszál, legalább halandóként jó sora lesz. A lélek NFT képe egyébként így néz ki:

StinusAndSoul, Stijn van Schaik | OpenSea

via – Crypto Insiders

Amíg a hágai művész a lelkét tenné pénzzé, addig kínai kutatók embereket tenyésztenének:

Mesterséges intelligencia vezérelte robot-anyaméhet fejlesztenek Kínában

https://leet.hu/2022/03/28/warzone-clash-royale-mortal-kombat-indul-a-samsunggamer-nights-2-0/

×