A Steam Deck bárminemű túlzás nélkül az egyik legjobb és legtöbb játékot futtató kézikonzol, ami valaha készült. Köszi Valve!

A Steam Deckről mára már tudvalevő, hogy egészen remekül képes futtatni az olyan játékokat is, mint a Cyberpunk 2077, vagy mint a friss megjelenésű Elden Ring, ami egy viszonylag kis masinától fergeteges teljesítmény.

Mindemellett már a Game Pass játékstreamingje is elérhető róla, ahogyan minden bizonnyal a Sony hasonló szolgáltatásához is hozzáférhetünk majd, de akár telepíthetjük rá az Epic Games Store-t vagy a Windows-t. Ami viszont még ennél is durvább, hogy ha szeretnénk,

akkor akár visszamenőlegesen is játszhatunk olyan játékokkal, amelyek eredetileg még Nintendo 64-re, SNES-re, WiiU-ra, Gameboy-ra, Dreamcastra, PlayStation 1-2-3-ra vagy PSP-re jelentek meg. 

Természetesen az emulátorokra gondolok, melyek telepítése és futtatása eddig sem volt lehetetlen a Steam Decken, csak elég körülményesek. Ezt a problémát oldja meg az EmuDeck, ami teljesen automatikusan beállítja az összes emulátor magot és ROM címet a kézikonzolon, sőt, konfigurálja a legjobb képarányt, az univerzális gyorsbillentyűket, és az AutoSave és AutoLoad állapotokat, illetve a a Gamecube és Wii kontrollerekhez igazítja a Steam Deck gamepadját.

Az EmuDeck kifejezetten a Steam Deckhez készült azoknak a játékosoknak, akik nem feltétlenül tökölnének az emulátorok részletes, sokszor pepecselős beállítgatásaival. A telepítése csak egy kevéske munkát igényel a Steam Deck tulajdonosoktól, amivel egy (alább linkelt) követhető videóban a Retro Game Corps. videósa is segít.

Ezután tulajdonképpen játékra készre varázsol mindent, ha pedig akarjuk, akkor az így futtatott retro címeket szépen csoportosítva integrálhatjuk a Steames könyvtárunkba is box artokkal együtt. Jelenleg ez a legjobb program a Steam kézikonzoljára, amivel nemcsak a régi, hanem még a Nintendo Switch-cses játékok is futtathatók.

De hamarosan nem csak a Steam Deckre telepíthetünk remek dolgokat:

Hatalmas bajban az Apple: Elérhetővé válhat az Epic Games Store az iPhone-okon

 

Borítókép: PCGamer

×