Az Epic Games Store és a Windows után már a piacvezető játékstreaming szolgáltatás, a Game Pass is elérhetővé vált a Steam Decken.

A Steam Deck megjelenése nyomán sokak számára eddig sem lehetett kétséges, hogy egy ponton valamikor a Microsoft és a Valve érdekei egymásba fonódhatnak, Gabe Newell messze híres szabadelvűsége pedig csak gyorsított a folyamatokon.

Már maga Phil Spencer is többször magasztalta a kézikonzolként emlegetett hordozható PC-t, sőt, több ízben tett arra is utalást, hogy egy napon elérhető lesz róla a Game Pass játékstreamingje is. Ennek pedig nem állna útjába a Valve, hiszen nekik is közvetlen hasznuk származik, ha a játékgépük élettartama ezáltal jelentősen kitolódik. Nagyon úgy tűnik, hogy erre már nem kell többet várnunk, ugyanis a Game Pass a napokban megvetette a lábát a Steam Decken is.

Mostantól azon a Steam Decken, amelyre telepítve van a Microsoft Edge böngésző béta verziója, elérhető a Game Pass játékstreamingje is. 

Üröm az örömben, hogy ez még csak az első szárnybontogatások egyike, a Game Pass streaming a Steam Decken a böngészővel együtt egyelőre még csak a béta fázisban tart. Ez azt jelenti, hogy még nem érhető el róla a szolgáltatás teljes kínálata, és előfordulhatnak még technikai problémák is. Viszont az online játékmódok – a csalásokat elkerülendő – több játékban valószínűleg később sem lesznek elérhetőek.

A jelenleg támogatott és nem támogatott játékok listáját a Steam külön erre dedikált oldalán lehet ellenőrizni.

Jó hír azonban, hogy a Steam Deckes Game Passon az Xboxos fejlesztők szorosan együtt dolgoznak a Valve munkatársaival. Ez pedig nemcsak a böngészőből való játék lehetőségét, hanem akár egy dedikált alkalmazást is előrevetít, bár ennyire nagyon előre még nem ildomos szaladni.

A Steam Deckes Game Pass viszont egy kis mókolást is igényel, de szerencsére ehhez nem fog kelleni semmilyen mélyebb technikai tudás. A teljes folyamaton az alábbi Reddit posztban lépésről-lépésre a Microsoft is végigsegít:

Microsoft Edge Beta – The browser for Xbox Cloud Gaming on Steam Deck from MicrosoftEdge

A legjobb pedig, hogy nemcsak a Game Pass, de már az Epic Games Store is elérhető a Steam Decken, igaz, ehhez már egy hosszabb folyamaton kell átrágnunk magunkat:

Így játszhatsz ingyen játékokkal a Steam Decken | Epic Games Store telepítési útmutató

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×