Az Apple szerint ők ártatlanok, de azért biztos, ami tuti, szétosztanak a felhasználók között pár dollárt.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple megsértette a saját általános szolgáltatási feltételeit, amikor néhány évvel ezelőtt jó pár felhasználó adatait ahelyett, hogy a saját iCloud szerverein tárolta volna, inkább egy harmadik fél szolgáltatására továbbította őket.

Erről a felhasználók persze semmit sem tudtak, pedig plusz pénzt is fizettek az almás vállalatnak az extra iCloud-tárhelyekért. Az Apple természetesen váltig állítja, hogy semmi ilyesmi szabálysértés nem történt, de azért a néhány érintett által benyújtott csoportos kereset bíróságra kerülését azért nem várnák meg, ezért peren kívül megállapodtak.

Eszerint minden olyan amerikai felhasználónak, aki 2015. szeptember 16. és 2016. január 31. között bármilyen plusz pénzt fizetett extra giga-tera iCloud-tárhelyért, kártérítést kell fizessenek. Ez az Apple-nek nem kevesebb, mint 14,8 millió dollárt,

vagyis 4,8 milliárd forintot jelent, amelyet mind egy centig a megvezetett felhasználóik között kell szétosztaniuk.

Ez azokat az Apple kütyüket használókra vonatkozik, akik a megnevezett időintervallumban előfizettek a 99 cent/+50GB-os csomagtól a 10 dollár/1TB-os csomagig terjedő extra tárhely szolgáltatásuk bármelyikére. Mivel azonban ez egy amerikai megállapodás, hiába lehetnek akár itt is érintettek a felhasználóik, a világ ezen szegletén senkinek sem jár a kártérítésből. Szomorkodni nincs miért, hiszen valószínűleg sok millió ember érintett, ezért a legtöbben nem kapnak az Apple-től pár dollárnál többet.

via – Mashable

Az Apple egyébként duplán szomorkodhat, mivel úgy tűnik nem fogy annyi iPhone SE 3, amennyit szeretnének eladni:

Kevesebb iPhone kell az embereknek – Már az olcsó sem fogy úgy

 

×