Nem sokkal azután, hogy bemutatták az új iPhone SE 3-at, máris kevesebbet gyártanak, mivel nem fogy annyira, mint az korábban várták.

Bármennyire is furcsa, a Nikkei Asia üzleti magazin szerint az Apple csökkenti a beszállítói felé a szállítmányokat, sőt csökkentik a gyártás mértékét, az újonnan bejelentett iPhone SE3 esetében is. Ennek oka ha minden igaz az, hogy az emberek már nem vesznek annyi iPhone-t, mint korábban, és ez igaz az általánosan olcsóbb verziókra is. Ez sajnos még az Apple elvárásaival is ellentétes jelenség.

Ez azt is jelenti, hogy már kevesebb iPhone-t kell gyártani, mint korábban.

A Nikkei szerint 20 százalékkal kellett csökkenteni a gyártást, ami havi szinten akár 1 millió iPhone SE3-at jelenthet. Persze nem ez az egyetlen iPhone, amire kevesebb az igény. Az új készülékeket tehát már nem veszik úgy, mint korábban. A hírek szerint az új AirPods eladása is csökkent.

A Nikkei forrásai szerint ez egyik első jele annak, hogy az ukrajnai háború és az infláció elkezdte csorbítani a keresletet az elektronikai eszközök iránt. Persze nem ez az első ilyen eset az Apple életében. Tavaly például annyira nem fogyott az új iPhone, hogy még a munkásokat is hazaküldték, a gyárban pedig halomban álltak az eladatlan telefonok.

Szerinted mi lehet ennek az oka? Tényleg nem kell már az iPhone az embereknek?

Ezt láttad már?

Bizarr, zavarba ejtő, nevetséges – Igazán elcseszett kontrollerek a múltból és jelenből

 

×