Úgy tűnik a harag nem örök, és a két technológiai vállalat összepacsizott azért, hogy a jövőben jobbak legyenek az iPhone-ok.

A szükség nagy úr, szokás mondani, ahhoz pedig, hogy végre valahára eltűnjön a sokakat zavaró, és öt generáció óta használt notch az iPhone-ok kijelzőjéről, úgy tűnik az Apple-nek össze kell fognia az egyik nagy mobilpiaci riválisával, a Samsunggal.

Az esetek túlnyomó többségében rendkívül jól informált dél-koreai The Elec szerint ez a nagy összeállás már meg is történt. A Samsung ugyanis egy olyan kijelzőtechnológián dolgozik, amely megoldaná az Apple nagy problémáját, vagyis képes lenne az almás telefonok kijelzője alá rejteni a FaceID-t és az előlapi kamerát. Ami viszont érdekes, hogy a megállapodás elméletileg csak a Face ID-val kapcsolatos szenzorokra vonatkozik, a szelfikamerára nem.

A technológia azonban az értesülések szerint még nem kerülne be a soron következő, tehát idei megjelenésű iPhone 14-es modellekbe, amelyeken a kiszivárgott renderképek alapján teljes notch ugyan már nem, de egy – szükségszerű – kivágás azért még mindig ott fog éktelenkedni a képernyőn. Az elemzők arra számítanak, hogy a technológia leghamarabb a koreai techóriás 2023-ban boltokba kerülő összehajtható Galaxy készülékeiben, a Fold 5-ben mutatkozhat be, az Apple pedig az iPhone 15 Pro-tól felfele alkalmazhatja.

A The Elec szerint az Apple nagyon körülményesen jár el a gyártás során, amit nem a Samsung lézerfúrásos módszerével, hanem egy alternatív módon oldana meg. Ugyanakkor a notch eltüntetése kapcsán korábban az Apple x LG frigyről is lehetett hallani, tehát még az sem feltétlenül eldöntött, hogy végül melyik vállalat technológiája mellett állapodnak meg Cupertinóban. Bár tekintve, hogy a Samsung jelentős előnyben van a fejlesztések terén, nagy eséllyel ők lesznek a befutók.

Mindeközben a Sony is nagy újítással készülhet, legalábbis egyre több jel utal a PS5 Pro érkeztére:

Alapgépből sincs elég, de hamarosan jöhet a bivalyerős PS5 Pro?

 

×