A Gigabyte által benyújtott beadvány szerint a vállalat alacsony fogyasztású RDNA2 GPU-kat tervez asztali számítógépekbe.

Április 20-án az AMD több Ryzen 5000/4000 processzort és új Radeon RX 6000 GPU-kat fog bemutatni. A frissített Radeon grafikus kártyák bevezetésének időpontját még nem erősítették meg, az azonban egyértelmű, hogy az AMD egy nagyszabású, 2022 tavaszán esedékes termékfrissítésre készül.

Az egyik pletyka a Radeon RX 6X50XT sorozat mellett a vállalat a budget RDNA2 GPU-t is újraindítja a barkácspiacra.

A jelenleg csak OEM-gyártók számára elérhető Radeon RX 6400 egy Navi 24 alapú GPU 768 Stream processzorral. Ez egyben az egyetlen referencia alacsony profilú modell az egész termékcsaládban, és az egyetlen olyan kártya, amely nem igényel külső tápcsatlakozót.

Egyelőre nem világos, hogy ez a modell pontosan ugyanazokkal a specifikációkkal fog-e rendelkezni, mint az OEM változat, de az RRA kiszivárgása legalább megerősíti, hogy készül egy egyedi Gigabyte Eagle sorozatú modell.

Ha hinni lehet a korábbi híreknek, akkor az AMD legalább három új Radeon RX 6000 SKU-t készül piacra dobni: 6950XT, 6750XT és 6650XT. Az RX 6400 most egyszerűen csak elérhetővé válna a barkácsolók számára.

RX6500 Eagle

Az RX 6400 nem egy bivalyerős játék GPU, de érdekes alternatíva lehet a videókártyával nem emberek számára, akik kiszeretnék próbálni magunkat az esport címekben.

Nézzetek rá az AMD csodaprocijára is!

Megérkeztek az első mérések – Ilyen erős lett az AMD új csodaprocesszora

×