Az év végén megjelenő Hogwarts Legacy árai megjelenni látszanak az interneten, az árszabás pedig eléggé megosztja a Harry Potter rajongókat.

Minden Harry Potter rajongó várja már, hogy végre megjelenjen a Hogwarts Legacy, ami teljesen új élményt kínál a Harry Potter világ kedvelőinek. A játékban a Roxfort diákjai lehetünk, és felfedezhetjük a varázsvilág szinte minden elemét. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola talán még sosem volt ennyire elérhető. A nemrég megjelent bemutató után a rajongók epekedve várják a megjelenést.

A frissen megjelent árszabás azonban sokakat elszomorított.

 

A VGC szerint a Hogwarts Legacy várhatóan 70 eurós árszabást kap (26 ezer forint) PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a legtöbb új generációs játék szokásos ára lesz a jövőben. Az igazi probléma azonban az, hogy, hogy úgy tűnik, nincs lehetőség ingyenes frissítésre azok számára, akik abban bíznak, hogy a PS4/Xbox One verzió után ingyen megkapják majd a next-gen frissítést, amennyiben új konzolra váltanak. Vagyis ha valaki majd PS4-re veszi meg a játékot, de később PS5-re vált, a Hogwarts Legacy nem lesz ingyen frissíthető az új konzolra.

Az Egyesült Királyságban például 69,99 font (kb. 31 ezer forint) a Hogwarts Legacy PS5 és Xbox Series X/S változata, míg a játék PS4/Xbox One verziója 59,99 font (kb. 26 ezer forint). Bár érdemes megjegyezni, hogy ezek az árak csalókák lehetnek, meg kell várnunk, amíg a játék megjelenik a digitális boltokban.

Sok rajongó már arról ír a közösségi oldalakon, hogy nehezményezi az új generációs árakat. Az Xbox Series X Reddit oldalán a felhasználók azt tanácsolják, hogy várjanak néhány hónapot, mivel úgy vélik, hogy a játék ára gyorsan csökkenni fog.

Hogwarts Legacy will be 70$. from XboxSeriesX

„Az, hogy a játékokat az megjelenés után javítják, hogy jobbá tegyék, arra késztet, hogy csak hat hónappal később vegyem meg teljesen kijavítva, féláron” – írta egy felhasználó. „Valószínűleg kevesebb mint 50 dollár lesz pár hónapon belül” – jegyezte meg egy másik.

„Nem arról van szó, hogy túl drága nekem, hanem arról, hogy mohók” – írta egy Twitter-felhasználó.

„Ha a játék 70 dolláros áron érkezik, akkor megvárom, amíg lecsökken egy elfogadható árra, mielőtt megveszem.”

A Hogwarts Legacy a 2022-es ünnepi szezonban jelenik meg, pontos dátum még nincs.

Amúgy valószínűleg kviddicsmeccseket sem játszhatunk majd benne:

Játszhatunk majd kviddicsmeccseket a Hogwarts Legacy-ben?

 

×