Játszhatunk majd kviddicsmeccseket a Hogwarts Legacy-ben?

A varázslóvilág egyik legrajongottabb sportjáról egyetlen szót sem ejtett a fejlesztőcsapat a bemutató során, a rajongókat azonban egyre jobban foglalkoztatja a kérdés: most akkor lesz kviddics, vagy nem lesz kviddics a Hogwarts Legacy-ben?

0
 

A varázslóvilág egyik legrajongottabb sportjáról egyetlen szót sem ejtett a fejlesztőcsapat a bemutató során, a rajongókat azonban egyre jobban foglalkoztatja a kérdés: most akkor lesz kviddics, vagy nem lesz kviddics a Hogwarts Legacy-ben?

A J.K. Rowling által mesterien megalkotott varázsvilág egyik legszervesebb része a kviddics. Ezt mi sem bizonyítja ékesebben, mint az, hogy a varázslók népszerű sportja egy külön könyvet és egy önálló játékot is kapott, illetve hangozzék bármilyen bizarrul, de még a való életben is űzik ezt a muglik seprűvel a lábaik között.

A kviddics több Harry Potter-játékban is feltűnt már, de legelőször 21 évvel ezelőtt 2001-ben ülhettünk seprűre a Bölcsek Köve játékadaptációjában. Itt pedig nemcsak a film jelenetét játszhattuk le, hanem akár a teljes roxforti szezonon keresztül üldözhettük a cikeszt, ezzel is elnyerve az évi Kviddics-kupát. Ebből nőtte ki magát a 2003-as Quidditch World Cup.

Ezért is jogos a kérdés, hogy a minden eddiginél is grandiózusabbnak ígérkező Hogwarts Legacy-ban vajon lesz-e lehetőségünk hódolni a mágusok évszázados sportjának?

Nos, a varázsvilágos játék első bemutatója alapján azt kell mondjam, hogy valószínűleg nem. A játékmenetet alaposan kiveséző előzetesben legalábbis semmi nyoma nem volt, hogy lesz majd lehetőségünk kviddicsmeccseket játszani. Seprűn utazhatunk és (a GYIK szerint) állítólag versenyek is lesznek, de gurkót nem terelhetünk, ahogy kvaffal sem szerezhetünk pontokat, és az aranycikesz nyomába sem eredhetünk.

Legalábbis a megjelenéskor. Később ugyanis még hozzáadhatják egy kiegészítővel, hiszen igazából minden csak erre vár. A bemutatóban láthattuk például a roxforti kviddics-pályát, és mintha egynéhány varázslótanonc kviddicses talárt viselt volna. De még az RPG-s játékmenetbe is nagyszerűen tudna illeszkedni, hiszen akár a karakterünk fejlődésétől tehetnék függővé, hogy például milyen pozíciókban lehet játszani: terelőként, hajtóként, őrzőként, esetleg fogóként.

Mindeközben a PCGamesN még a fejlesztők hivatalos oldalát és a GYIK-et is feltúrta, hogy pontot tegyen az égető kérdés végére, de ők is arra jutottak, hogy a közkedvelt varázslósport a Hogwarts Legacy év végi megjelenésekor nagy valószínűséggel sajnos nem lesz a játék része.

De egyetlen percig se gondoljuk, hogy ennél még a Crucio-átok is kellemesebb, hiszen a kviddicsen túl is bőven lesz tennivaló a hatalmas varázslóvilágban:

A Hogwarts Legacy minden, amiről 20 éve álmodozunk, de könnyen az új Cyberpunk lehet

 

×