A TSM bejelentése több szurkolót is megdöbbentett.

A TSM felbontotta az LCS játékosfejlesztési vezetőjének, Peter Zhangnak a szerződését, aki korábban a csapat vezetőedzője volt, miután vizsgálatot indítottak Zhang ellen, „nagyon súlyos vádakkal kapcsolatban az összeférhetetlenség és etikátlan gyakorlatok” miatt.

A TSM közleményt tett közzé Twitter-fiókján, amelyben bejelentette Zhang távozását.

„Nemrég értesültünk a League of Legends edzőjével, Peter Zhanggal szemben felmerült, nagyon komoly összeférhetetlenséggel és etikátlan gyakorlatokkal kapcsolatos vádakról” – írta a TSM. „Az első vizsgálatot követően azonnali hatállyal felmondtunk neki. Külső jogi tanácsadókkal dolgozunk a teljeskörű vizsgálat lezárásán”.

Jackie Felling, az LCS megbízottja egy Reddit-szálban azt mondta, hogy Zhang távozásának „semmi köze a matchfixinghez”, hangsúlyozva, hogy ez egy belső ügy, és nem a versenyzői integritás kérdése, amiben a fogadások bármilyen minőségben érintettek.

A Discordon keresztül küldött válaszában a felmondására Peter Zhang azt mondta, hogy „később írni fog egy posztot [a] helyzetről”, ugyanakkor arra biztatta a rajongókat, hogy továbbra is támogassák a TSM-et. A továbbiakban elismerte, hogy hibát követett el. A screenshotot ITT tekintheted meg.

 

Zhang az elmúlt négy évet a TSM részeként töltötte, segítve a tehetségek fejlesztését mind az akadémián, mind az LCS játékosállományában. Korábban a Team Liquidnél és az Echo Foxnál dolgozott az LCS-ben pályafutása kezdetén.

Nem világos, hogy ezek a Peter Zhang elleni vádak mit takarnak. A TSM League csapata vélhetően továbbra is Wong „Chowy” Xong Lei vezetőedző irányítása alatt marad.

Faker felszolalt a Solo Queue ellen.

“Nincs értelme már játszani” – Faker csalódott a Solo Queue állapota miatt

 

 

 

×