Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy a különböző játékok közösségei mennyire pozitívak, illetve negatívak.

Rengeteg Call of Duty cím létezik. A Warzone, Vanguard és CoD Mobile játékosoktól kezdve a megmaradt Black Ops Cold War és Modern Warfare rajongókig, nincs hiány az FPS franchise iránt elkötelezett emberekből.

Mint kiderült, ez a játékosbázis nem csak a fejek lövésére és a loadoutok összeállítására szakosodott. Úgy tűnik, hogy a játékközösségek közül ők a legelkötelezettebbek a… toxic viselkedés iránt is.

A Wordtips új tanulmánya több ezer tweet és több száz követő közösségi médiaadatát vizsgálta meg számos játék- és szórakoztatóipari közösség esetében. Ez egyértelmű következtetéshez vezetett:

A CoD rajongók toxicabbak, mint bármely más játék rajongói.

Bár nem világos, hogy pontosan mely játékokat vették figyelembe a tanulmányhoz, a módszertan megjegyzi, hogy „a rajongói bázisok hosszú listáját” elemezték. Ennek a munkának az eredménye az lett, hogy a Call of Duty közösségét nevezték meg a legnegatívabb online videojáték-rajongói bázisnak.

Az 1000 tweetelt szóra 184 negatív szóval a CoD rajongói a jelek szerint 11,5%-kal „mérgezőbbek”, mint a második legnegatívabb játékcsoport (Mortal Kombat).

Ez az adat talán nem túl meglepő, hiszen a franchise death commjai és trash talkok jól dokumentáltak. Az emberek kihívása 1v1-re, akár véletlenszerű online viták miatt is, a CoD-kultúra népszerű eleme. A Warzone bugokrol ne is beszéljünk, hiszen szinte biztos, hogy rengeteg trágár szó éri a fejlesztőket a social mediában.

Ami azonban meglepő lehet, hogy nem a CoD rajongótábora volt a legmérgezőbb vizsgált csoport. A kutatás szerint Rihanna rajongói foglalják el az első helyet – 1000 főre vetítve 186 negatív szóval valamivel megelőzve a játékosokat.

Te szoktál toxic lenni?

Supersurvey

Elkezdődött a visszaszámlálás – Ízelítőt kaptunk az “új” Rebirth Islandről

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×