A Microsoft hallgatott a közösségre.

Alap feladatokra bőven elegendő lehet a Microsoft Windowsok beépített Intézője (Explorer), ám a legtöbb felhasználó valamilyen alternatíva mellett teszi le a voksát. A régi motorosok kitartanak a Total Commander mellett, míg a bátrabbak a beépített Intézőre hajazó, ám jóval kellemesebb tudással felvértezett alternatívák közül is válogathatnak. Van azonban egy funkció, melyet hosszú évek óta kér a közösség, ám eddig úgy tűnhetett, hogy a Microsoft mérnökeit hidegen hagyja ez.

A legutóbbi Windows béta azonban árulkodott, hamarosan érkezhetnek a fülek!

 

A pár napja publikált 22572-es Windows build olyan funkciót rejtett magában, melyre a Microsoft szakemberei sem hívták fel a figyelmet a changelog-ban. Valószínűleg nagyon sok hibát véltek felfedezni a belsős tesztelés során, ezért nem jelent meg egyszerű kapcsolóként az opció. Az Intéző füleinek előhívásához egy extra parancsot kell lefuttatni a megfelelő Windows verziókon, papíron az Insider teszterek sem férhettek volna ehhez hozzá, ám a kíváncsi felhasználók mindig megtalálják a kiskapukat.

Az állapota alapján valószínűleg még hónapokig nem láthatjuk a friss Intézőt éles Windows-on, szélsőséges esetben akár teljesen el is kaszálhatja a Microsoft, de a pozitív fogadtatás után erre nem sok esélyt adnánk. A türelmetlen felhasználók a ViveTool programot segítségül hívva a „vivetool addconfig 34370472 2” paranccsal csalogathatják elő a friss felületet, de ehhez legalább .572-es verziójú Windows 11-re lesz szükség, melyet a Futtatás mezőbe írt (Win+R gombok) „winver” parancs futtatásával ellenőrízhetünk le.

winver parancs – jól látható, hogy az .556-os builden vagyunk

Te milyen fájlkezelőt használsz?

Bika lett a Windows: PC-n mostantól sokkal gyorsabban töltődnek be a játékok

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×