Ha még nincsen újabb SSD-d, akkor most érdemes lesz beszerezni egyet.

A Microsoft egy blogbejegyzésben jelentette ünnepélyesen be, hogy mostantól Windows 10 és 11 operációs rendszereken elérhető a DirectStorage API, amitől a játékok egy csapásra sebesebben töltődnek be.

A DirectStorage tulajdonképpen ugyanaz a technológia, amely lehetővé teszi az Xbox Series X és Series S modellek számára a játékok gyors betöltését úgy, hogy teljes mértékben kihasználják a legjobb SSD-k vagy a legjobb belső merevlemezek nagyobb sebességét. Eddig viszont ez nem volt adott a PC-s játékosok számára, ami miatt a játékok nem tudták teljes mértékben kihasználni az újabb hardverek előnyeit.

Mostantól viszont semmi sem szabhat gátat a még gyorsabb betöltésnek.

A DirectStorage ugyan gyorsabb betöltést tesz lehetővé az újabb komponenseken, viszont van egy nagy „De”. Ahhoz, hogy kihasználják az új funkciót, a fejlesztőknek egy frissítést kell kiadniuk a játékaikhoz (ha megoldható visszafele) az újabbakat pedig fel kell rá készíteni, ami várhatóan el fog tartani egy ideig.

De sebaj, hiszen addig mindenki felkészítheti a saját setupját. A DirectStorage egy PCIe 3.0-s NVMe SSD-vel már működik, de ha még ennél is jobb teljesítményre vágysz, akkor érdemes beszerezned egy PCIe 4.0-s SSD-t. Ha egyikkel sem rendelkezel sincsen baj, hiszen a játékokba érkező DirectStorage update után azok ugyanúgy játszhatóak maradnak, csupán a jelenlegi sebességgel kell kalkulálnod.

via – Windows Central, Digital Trends

Ez egy vicc? – Ennyit változott a next-gen GTA V az eredeti kiadásokhoz képest

 

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×