Az óriáscég már a partnereit is értesítette.

Kétségtelen, hogy az elmúlt időben valóban javult a videókártyák elérhetősége és ára, ám továbbra is súlyos felárat kell kicsengetnünk, a gyártók által megszabott MSRP összegek helyett. Úgy tűnik, hogy felsőbb szinteken is pozitív irányba haladtak a dolgok az elmúlt hónapok során, hiszen váratlan döntést hozott az Nvidia, mely az elmúlt 2 évben elképzelhetetlen volt.

Jelentősen csökkenhet a GPU chipek ára, az Nvidia

már értesítette is a nagyobb partnereit!

Alapból is csökkentek az árak, így duplán örülhetünk

A WCCTech belsős információi alapján a cég felhívta a gyártók (ASUS, Gigabyte, EVGA stb.) figyelmét, hogy 8 és 12 százalék közötti árcsökkenésre számíthatnak az egyes GPU chipekre lebontva. Az oldal szakértői szerint a végfelhasználók is profitálhatnak majd ebből, melyre a crypto boom kitörése óta gyakorlatilag nem is volt példa. Bár elsőre a 8-12% kevésnek hathat, ez a középkategóriára lebontva is súlyos tízezreket jelent, mely egyáltalán nem elhanyagolható tényező.

Az árváltozás nem egyik napról a másikra történik majd, hosszú hetek is eltelhetnek, mire a gyártósorról eljutnak a kész termékek a boltok polcaira, valamikor május környékén láthatjuk majd a fenti árcsökkentést első hatásait. Remélhetőleg a közelmúltban felmerült, orosz-ukrán háború indikálta problémák nem szólnak bele komolyabb mértékben a VGA-k áraiba, így késő tavasszal már emberi áron szerezhetjük be azokat.

Bika lett a Windows: PC-n mostantól sokkal gyorsabban töltődnek be a játékok

https://leet.hu/termekek/konzolok/?price=&pa_gyarto=venom&stock=

×