Mark Zuckerberg tervei szerint már idén ellephetik az Instagramot az NFT-tartalmak – később pedig jöhet a Facebook is.

Az NFT nem mindenkinek nyerte el maradéktalanul a tetszését, pedig lényegében nem más, mint a digitális tartalmak egy eredetvédelmére szolgáló megoldás, ami történetesen a blokklánc technológiáján alapszik. De mivel a blokkláncot sokan a kriptobányászok miatt nem szívlelik, az NFT-ket pedig (most még) jellemzően teljesen irreális tartalmak eladására használják, sanszos, hogy nem most kezdik majd el tömegesen megkedvelni.

Pedig ahhoz, hogy Mark Zuckerberg metaverzumról szőtt kacifántos álmai végül jól süljenek el, szinte elengedhetetlen, hogy megszeressék az emberek az NFT-ket. Ez pedig ha nem megy magától, akkor majd erővel – gondolhatta, így hát hivatalosan is bejelentette,

hogy az Instagramra hamarosan megérkezik az NFT-funkció.

Zuckerberg ezt a South by Southwest (SXSW) médiaipari eseményen jelentette be, hangsúlyozva, hogy a technológia rövid időn belül implementálásra kerülhet a képekre alapuló közösségi oldalon. A Meta első embere ugyan nem bocsátkozott részletekbe, de azt elárulta, hogy az éles tesztelések az elkövetkező néhány hónapon belül megkezdődnek.

Az NFT-k Instagramra való érkezésük tulajdonképpen azt jelenti, hogy az influenszerek akár kereskedhetnek majd a képeikkel, rövid videóikkal, vagy exkluzív tartalmakat készíthetnek. Az ilyen módon eredetvédett digitális cuccokat aztán a felhasználók egymás között saját belátásuk szerint adhatják-vehetik, vagy amolyan digitális gyűjteményként meg is tarthatják örökre.

Zuckerberg élt a lehetőséggel, és megemlítette, hogy az NFT-k kulcsszerepet játszhatnak a Meta metaverzum-versenyében is, ezért fontos, hogy a felhasználók jó előre megismerjék és kitanulják az új technológia használatát. Ha pedig hihetünk a Financial Times korábbi jelentésének, akkor az NFT valószínűleg nem ragad le az Instagramnál, és később feltételezhetően a Facebookra is megérkezik.

via – Engadget

Nem dolgoznak a Huawei, az Oppo, a Foxconn üzemeiben – Kínában újra bedurvult a járvány

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×