Az újgenerációs GTA V ugyan jobb lett, de csak a kötelezőt hozza, amit sokan mások nem 7000 forintért, hanem ingyen adnak a játékosoknak.

Amikor a Rockstar bejelentette, hogy az idén kilencedik éves Grand Theft Auto V újgenerációs ráncfelvarrást kap, sokak szeme felcsillanhatott. Ismeretes ugyanis, hogy a PC-s modder közösség ez idő alatt legalább annyira feltuningolta mind grafikailag, mind pedig tartalmilag az amúgy is méretes, de régi játékot, hogy már csak ezekből össze lehetne ollózni valami egészen fantasztikusat.

Nos, a Rockstar inkább hű maradt a ramasterelt trilógiával debütált új önmagához, és tulajdonképpen egy nagy semmiért kérnek el a játékosoktól 13.990 forintot – bocsánat: június közepéig 7000-et.

Oké, ez így nem teljesen igaz, hiszen a textúrák élesebbek, a felbontás nagyobb, az árnyékok valamivel jobbak, a látótávolság is 10-20 méterrel talán kijjebb tolódott, a betöltési idő pedig a töredékére csökkent. Na meg a bűvös ray tracing. Ezek persze remek újdonságok, nem lehet elvitatni, de csak a kötelező minimumok, amiket a konzolgeneráció kezdetén sokan ingyen adtak a játékosoknak, nem pedig 7-13 ezer forintosért egy közel 10 éves címért.

A legfájóbb, hogy az Xbox Series és a PS5 konzolok simán képesek lennének néhány PC-s grafikai moddal is megbirkózni, legalábbis képességbeli hátarai nem különösebben lennének a jelentősebb, láthatóbb változtatásnak. A legviccesebb pedig mindeközben az, hogy számos szakportál/újságíró fantasztikusként hivatkozik a frissítésre, de még tovább megyek: több oldalon a PS3-as verzióval hasonlítják össze, mellyel tulajdonképpen csak a régi Rockstar nagyságát, és az új profitéhségét bizonyítják.

Íme két moddolt PC-s GTA 5:

 

Ezt árulja a Rockstar:

És íme egy részletes összehasonlítás is a GTA 5 korábbi verzióival:

 

4 játék, amikben a szabadságért és a függetlenségért vívhatsz ádáz küzdelmet

https://leet.hu/shop/newmerch/

×