Egy 19 éves brit srác, akinek nincs katonai tapasztalata, Ukrajnába utazott, hogy harcoljon az Oroszország elleni háborúban.

Március 6-án este a Jamieként ismert tinédzser egyedül utazott a háborús zónába, miután felvette a kapcsolatot egy londoni székhelyű szervezettel, amely embereket toboroz, hogy segítséget nyújtsanak Ukrajnának. Jamie anyja azt mondta az ITV Newsnak: „Nincs katonai tapasztalata vagy ilyesmi.  Soha nem lőtt puskával.”

Jamie azonban a „katonaság megszállottja”, ám egyetlen kapcsolata a hadsereggel a Call of Duty.

Jemie

Nagybátyja azt mondta: „Nem érti teljesen a fegyverrel lövés következményeit.” Miután sokat viccelődött azzal, hogy Ukrajnába utazik harcolni, közben valóban felvette a kapcsolatot egy szervezettel.

„Helló! Azért írok, hogy segítsek Ukrajnának harcolni Oroszország ellen. Azt mondták, hogy küldjek e-mailt, hogy további információkat kapjak róla. Üdvözlettel: Jamie” – írta a szervezetnek a 19 éves srác.

A szervezet azonban kifejezetten azt mondta, hogy csak akkor vegyen jegyet, ha rendelkezik korábbi „katonai/harci vagy egészségügyi, mentési, tűzoltási vagy gépészeti tapasztalattal”. Jamie válaszolt, és közölte, hogy lefoglalta a varsói repülőjegyét. Jamie családja meg van győződve arról, hogy hatással volt rá a média és az, amit az interneten látott.

Az anya azóta felvette a kapcsolatot fiával, aki megígérte, hogy naponta tájékoztatja őt hollétéről. A hírek szerint a srác imádja a Call of Duty játékokat, jó is benne. Persze ez nem hasonlítható össze a valós harci tapasztalattal.

Ezt láttad már?

Lebukott az egyik nagy VGA gyártó – Több millió dollárnyi videókártya akadt fent a vámon

 

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×