Nem tudta kijátszani a hatóságokat az XFX.

Az XFX névvel a hazai videókártya felhozatalban is találkozhattunk, ám nem feltétlenül tartozik a legnépszerűbb gyártók közé a magyar játékokosok között. Az amerikai vállalat központjait Kalifornia államban találhatjuk, de természetesen kínai kirendeltséggel is rendelkeznek, ahogy szinte az összes nevesebb cég. Egyre több jel utal arra, hogy egy trükközésnek köszönhetően talán elbúcsúzhatnak a az ázsiai országtól.

3 millió dollár értékben foglalt le XFX videókártyákat a kínai vámhatóság!

A kínai közösségi oldalon, a Weibon bukkant fel először egy videó, melyben azt láthatjuk, hogy egy 5840 darab XFX kártyát számláló szállítmányra csapnak le a vámosok. Az XFX nem egyszerűséggel olcsóbban akarta behozatni a kártyákat, ezért hamis specifikációkkal látták el ezeket, így csökkentve az importálás után fizetendő adót.

Nem mondhatnánk, hogy teljesen egyedi esetről van szó, a MyDrivers információi alapján bevett gyakorlat ez az egyes gyártóknál, ám ezúttal valamilyen úton-módon a turpisság már a kikötőben kiderült. A kínai hatóságok nem nevezték meg a konkrét gyártót, ám a design alapján hamar beazonosították az XFX márkát a rajongók, ahogy az is árulkodó, hogy a bejegyzés pillanatában nem volt elérhető a cég kínai weboldala sem.

Remek kérdés, hogy ilyenkor mi történik a lefoglalt kártyákkal, ilyen mennyiségű lefoglalás fennakadásokat okozhat, bizonyára több gamer is várta már az aktuális szállítmány megérkezését. Az ilyen esetek nem sokat segítenek a jelenlegi, nem túl kellemes helyzeten.

Forrás: Videocardz

Így befolyásolja az orosz-ukrán konfliktus a chipellátást

https://leet.hu/shop/newmerch/

×