A hetek óta tartó konfliktus jelentősen befolyásolhatja a chipellátást, és tovább korlátozhatja a félvezetők világszintű elosztását.

A világméretű chiphiány tovább fokozódhat, ahogy a konfrontáció tovább dúl, mivel a Reuters jelentése szerint a világ két legnagyobb neongyártója kénytelen volt leállni.

Az Ukrajnában található Ingas és Cryoin gyártók a világ félvezetőgyártásban használt neonjának 54%-át állítják elő. A Techet elemző cég becslése szerint Ukrajna szállítja az Egyesült Államokban a chipekhez használt neon több mint 90%-át. A neongáz a chipgyártás kritikus összetevője; a chipek előállításához használt litográfiai folyamathoz használt lézereket látja el energiával.

Intel Tiger Lake chip

Valószínű, hogy ez a megszakítás tovább fojtogathatja az olyan játékkonzolok szállítását, mint a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S, amelyek 7 nm+ SoC-t használnak. A Sony a hírek szerint a TMSC 6 nm-es node folyamatára való áttéréssel próbálja enyhíteni a megszorításokat.

A Reuters forrásai szerint az ukrajnai gyárleállítások hatással lehetnek a globális ellátási láncra, és még nehezebbé tehetik a fogyasztói és ipari minőségű eszközökben használt chipek beszerzését.

Az Anonymus nem pihen…

Az Anonymous újra támad: Feltörték az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor rendszerét

https://leet.hu/shop/newmerch/

×