Eddig sem volt kérdéses az Arcane minősége, de biztos, ami biztos, az animációs szakma is megkoronázta az eddigi legjobb videojáték-adaptációt.

Idén 49. alkalommal került megrendezésre a világ egyik legrangosabb animációs film-díjátadó ünnepsége, az Annie Awards. A március 12-i gálán összesen 31 kategóriában hirdettek győztest, ami a tavalyi esztendő különösen remek felhozatalát elnézve óriási versenyt és izgalmakat hozott.

A legjobb animációs film kategóriájában például olyan alkotások kerültek jelölésre, mint a Walt Disney Animation Studios két remeke: az Encanto és a Raya, Pixar remekműve: a Luca, az Illumination stúdió meglepően jól sikerült Énekelj 2, illetve a Sony Pictures Animation Netflixre készített Mitchellék a gépek ellen.

2021. legjobb animációs filmjének járó díját végül a ‘Mitchellék a gépek ellen’ kapta, amely még nyolc másik kategóriát is meghódított – Legjobb FX, karakterdizájn, rendezés, produkciós dizájn, szinkronhang, forgatókönyv és vágás.

A legnagyobb sikert viszont az Arcane aratta, mivel az összes kategóriáját megnyerte, amelyben jelölték.

Az Arcane nemcsak a tavalyi esztendő, de talán az utóbbi évek legjobb felnőtt közönséget célzó animációs fantasy sorozata lett, és egyértelműen a valaha készült legjobb videojátékos adaptáció is egyben. Nem csoda hát, hogy mind a kilenc kategóriában a Riot League of Legends-szériája lett a győztes:

  • Legnagyobb közönségsiker – „When These Walls Come Tumbling Down”
  • Legjobb FX – „Oil and Water” (Fortiche Productions – Guillaume Degroote, Aurélien Ressencourt, Martin Touzé, Frédéric Macé, Jérôme Dupré)
  • Legjobb karakteranimáció – „The Monster You Created” (Léa Chervet)
  • Legjobb karakterdizájn – „Some Mysteries Better Left Unsolved” (Evan Monteiro)
  • Legjobb rendezés – „The Monster You Created” (Pascal Charue, Arnaud Delord, Barthelemy Maunoury)
  • Legjobb produkciós tervezés – „Happy Progress Day!” (Julien Georgel, Aymeric Kevin, Arnaud Baudry)
  • Legjobb storyboard – „When These Walls Come Tumbling Down” (Simon Andriveau)
  • Legjobb szinkronszínész – Ella Purnell mint Jinx / „When These Walls Come Tumbling Down”
  • Legjobb forgatókönyv – „The Monster You Created” (Christian Linke, Alex Yee)

Az Arcane tehát újabb óriási elismerést söpört be, mellyel a 2021-es Annie Awards legtöbbet díjazott alkotása lett. A közönség, a kritikusok, most pedig a szakma körében is magasba emelt Arcane számára szerencsére még lesz lehetőség duplázni, ugyanis a Netflix és a Riot az első évad zajos sikere után rögtön bejelentették a második évadot is.

Az eseményen az animációs filmek és sorozatok mellett egy karakteranimációs kategóriában a videojátékokat is méltatták. Itt négy játék ért el jelölést: az It Takes Two, a Kena: Bridge of Spirits, a Madrid Noir és a Ratchet & Clank: Rift Apart. Végül és nem meglepő módon, a Sony PS5-exkluzív hódította el a díjat.

A díjazottak teljes listáját az Annie Awards oldalán lehet hiánytalanul megnézni.

Élőszereplős sorozat készül a God of War-ból, méghozzá az egyik streaming szolgáltatóra

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×