A kiadó nagyon szűkszavú a betöréssel kapcsolatban, és eddig még senki nem vállalta magára.

A Ubisoft egy biztonsági közleményben jelentette, hogy az elmúlt héten ismeretlen hackerek feltörték a Ubisoft rendszerét, amely több platformon fennakadásokat okozott a francia vállalat játékaiban és szolgáltatásaiban. A kiadó egyelőre szakértőkkel vizsgálja a betörést, jelenleg azonban nem lehet tudni, hogy kik és miért támadták meg az Assassins’s Creed és a Far Cry játékok gyártóját.

A Ubisoft azt is hangsúlyozta, hogy biztonsági okokból minden alkalmazottnak azonnal visszaállította a céges jelszavát, azt viszont nem árulták el, hogy erre pontosan miért volt szükség. A szakértők szerint a játékosok személyes adatai biztonságban vannak,

mi azonban azt javasoljuk, hogy minél hamarabb változtasson mindenki jelszót a Ubisoftos fiókján. Továbbá a kétfaktoros hitelesítést sem árthat használni. 

Egyelőre még egyetlen hackercsoport sem vállalta magára a bűncselekményt, de egyáltalán nem lennénk meglepve, ha valahogyan kapcsolódna az egyre több nyugati vállalatot érő kibertámadásokhoz. A napokban ugyanis az NVIDIA, a Samsung, majd a Vodafone rendszereit is feltörték, ebből pedig két esetben sem történt konkrét követelés a hackerek részéről – egyelőre.

A támadásokat a Lapsus$ hackercsapat vállalta magára, és Telegramon szavaztatják meg a követőikkel, hogy mely vállalattól ellopott szenzitív adatokat hozzák nyilvánosságra előbb. Eddig a Vodafone vezet a voksok több, mint felével, a szavazás pedig március 13-án vasárnap ér véget.

Hacker menni Amerika: 100 év börtönt kaphat a REvil hackerbanda 22 éves kulcsembere

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×