Ha nem frissül a TikTok feeded, akkor jobb ha tudod, a probléma nem a te készülékedben van.

Az általunk ismert civilizációnak vége, tárazz be konzervből és WC papírból, ugyanis világszerte akadozik a TikTok. Ezt persze ironikusan értjük, de valóban gondok vannak a népszerű alkalmazással, legalábbis szaporodnak a jelentések róla.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozza a globális kiesést, de az üzemzavar nem tűnik kicsinek. A világ minden tájáról több ezer felhasználó jelentette a videómegosztó közösségi oldal leállását a kora délutáni órákban, ami a DownDetector alapján 12-13 óra környékén kezdett tömeges problémává válni. A legtöbben a mobilos alkalmazást nem tudják elérni, sokaknak nem frissül a feedjük, vagy egyáltalán nem is tudnak belépni.

DownDetector

A TikTok azóta elkezdett ugyan helyreállni, de fennakadások még előfordulhatnak, a vállalat azonban még nem jelentette, hogy mi állhat a leállás hátterében. Bár könnyen előfordulhat, hogy köze lehet az ukrán-orosz háborúhoz, ugyanis a legtöbb ukrán fiatal a TikTokot használja tudósításra, helyzetjelentésre, de sok orosz fiatal is ezen a platformon jut nyugati információhoz. Persze a probléma lehet a TikTok szervereiben is. Erről hivatalos bejelentés még nem érkezett.

Egy orosz tartalomgyártó lány például a TikTokon kezdte el ukrán körökben terjeszteni azt a videóját, amiben a hátrahagyott páncélozott orosz csapatszállítók használatát tanítja:

Egy orosz lány TikTokon tanít [ukrán] civileket páncélozott katonai járművet vezetni

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×