Egy dél-koreai egyetem úgy döntött, hogy a COVID korlátozások közepette a Minecraftban tart megnyitóünnepséget.

Sok gamer szerint a történelem legjobb játéka a Minecraft, ami a kreatív alkotás egyik szélesen ismert terepe. A koronavírus-járvány kirobbanásakor többször hallottunk arról, hogy a különböző ázsiai, főleg japán iskolák a játékon belül tartottak meg egy-egy fontos közösségi eseményt, például osztálykirándulást.

Most egy dél-koreai egyetem úgy döntött, hogy a Minecraftban tartja a gólyák évnyitóját.

A Yeungnam Egyetem úgy döntött, hogy a COVID-19 korlátozások ellenére tartanak ünnepséget az érkező gólyák számára, de a problémák elkerülése érdekében ezt a játékban teszik. Ez nem furcsa jelenség ott, hiszen korábban egy japán általános iskola adott otthont a Minecraftban a ballagásnak. Bár sok diák nem tudott részt venni az eseményen, azok, akik ott voltak, jól érezték magukat.

A University in South Korea held an entrance ceremony in Minecraft. from Minecraft

Figyelemre méltó, hogy sok karakternek egyedi skinje volt, ami arra utal, hogy sok diák már játszott korábban a Minecrafttal. Természetesen az esemény alatt nem csak hivatalos körök voltak, hanem közös játékok is. Az esemény a főépület előtti tűzijátékkal zárult.

Hasonlóan ahhoz, ahogy a Minecraft Education Edition a Nemzetközi Nőnapot ünnepelte a játékban, a Yeungnam Egyetem úgy döntött, hogy kreatív módszert dolgoz ki a diákok összehozására. Te örülnél ilyennek a saját iskoládban?

Ezt láttad már?

Élőszereplős sorozat készül a God of War-ból, méghozzá az egyik streaming szolgáltatóra

 

 

https://leet.hu/nonap/

×