Májusban érkezhet a javítás.

A Microsoft 2021 októberében adta ki az első, mindenki számára elérhető Windows 11 buildet a kezéből, azóta egyre több felhasználó telepítette fel a gépére. A hivatalos támogatási lista sokakat elrettentett az első hónapokban, hiszen az operációs rendszer megköveteli a 8. generációs Intel és 2. generációs AMD Ryzen processzorok meglétét. A fentieken kívül TPM 2.0 és Secure Boot nélküli gépekre is csak trükközéssel tudjuk feljuttatni a Windows 11-et.

Az AMD felhasználók közül rengetegen teljesítménybeli problémákat tapasztaltak a TPM funkció bekapcsolása után, mely kihatással volt a játékokra és a programokra is egyaránt. Azt hihetnénk, hogy csak a Windows 11-et érinti a probléma, de valójában Windows 10 alatt sem működött már megfelelően, ám csak a friss Windows kiadása után lett igazán érdekes a funkció az átlagos felhasználói rétegnek.

Aggodalomra semmi ok, az AMD már tud a hibáról, hamarosan érkezhet a javítás is!

dTPM

Májusban érkezhet majd az fTPM (Firmware TPM) javítás egy BIOS frissítés formájában, melyet az összes érintett processzor megkaphat majd. A vörös óriás addig a funkció kikapcsolását vagy egy dTPM (Device TPM) modul megvásárlását ajánlja az érintett felhasználóknak. Ezeket 50 és 100 dollár között lehet beszerezni, így nem hisszük, hogy sokan mellettük tennék le a voksukat. Reméljük a javítás tényleg megoldja majd az AMD felhasználók akadozással, fagyásokkal kapcsolatos gondjait.

Forrás: AMD 

Íme az új olcsó, A15 chippel felvértezett iPhone SE – és pár nap múlva meg is jelenik

https://leet.hu/nonap/

×