A Youtube a szivárgások szerint komoly összeggel támogatná a podcast-készítőket, ami egyre népszerűbb tartalomtípus a neten.

Talán senki számára nem újdonság, hogy a podcast műsorok, vagyis a neten terjedő rádióműsorok egyre népszerűbbek. Legyen szó akár képpel vagy anélkül készült beszélgetős műsorokról, egyre többen hallgatják őket kikapcsolódásként. Ezt persze a Youtube is látja, így most szeretné kicsit a platformon is elterjeszteni azt. A Bloomberg szerint pedig

pénzzel is támogatnák azokat, akik a podcast műsorukat Youtube-ra is feltöltik.

Ha minden igaz, a Youtube arra adna pénzt, hogy a podcast készítők ne csak hangot rögzítsenek, hanem videós formában legyen látható és hallható a podcast. Ezért pedig komoly összegeket adna a tartalomkészítőknek. Ha minden igaz,

egy egyéni podcast-készítő akár 50 ezer dollárt, nagyjából 17 millió forintot is kaphat.

A podcast-hálózatok pedig akár 200-300 ezer dollár (70-100 millió forint). A támogatásokért külön kell majd jelentkezni, amennyiben a Youtube bejelenti a lehetőséget.

Hogy a lehetőség Magyarországon is elérhető lesz-e, az persze még kérdéses. A podcastek népszerűsége egyébként a covid alatt nőtt meg, de úgy tűnik, még mindig megéri foglalkozni vele. Főleg most, hogy talán a Youtube is támogatni fogja.

Ezt láttad már?

DDR4 vagy DDR5? – Többé nem kell ezen gondolkodnunk, a kínaiak ismét kitaláltak valamit

 

https://leet.hu/nonap/

×