Új alaplappal jelentkezett az ONDA cég.

Az Intel legfrissebb, 12. generációja az első, mindenki számára elérhető generáció, ahol a felhasználók akár már DDR5-ös memóriákat is használhatnak. A gyártók rengeteg alaplappal jelentkeztek az elmúlt bő fél évben, ám a vásárlóknak a gép tényleges összeállítása előtt el kellett dönteniük, hogy DDR4 vagy DDR5 támogatás mellé tegyék le a voksukat.

Senki sem merte meglépni a dupla támogatást, egészen idáig!

A kínai ONDA vállalat büszkén jelentette be, legújabb, H610M+ névre keresztelt alaplapját, mely 32GB-nyi DDR4-3200 vagy DDR5-4800 memóriát képes lekezelni. Fontos a vagy szó, hiszen egyszerre nem fog menni a kettő. A képeket meglátva sokan elszörnyülködtek az egy-egy DIMM foglalat láttán, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy a H610-es chipsetet az Intel direkt úgy tervezte, hogy single channel módban fussanak a memóriák, függetlenül a dupla támogatástól.

Az alaplap a fentieken kívül rendelkezik ötödik generációs PCIe foglalattal, de az M.2 slot és a szokásos VGA, HDMI, SATA vagy épp USB csatlakozók sem maradnak le. A belépő szintű termék helye egyelőre meglehetősen kérdéses a jelenlegi alaplapok között, az biztos, hogy nem a hardcore játékosok fogják majd választani. Az ára egyelőre ismeretlen, első körben Kínában bukkanhat majd fel.

Forrás: Videocardz

Mitől konzol egy konzol, ha “PC alkatrészek” vannak benne?

https://leet.hu/nonap/

×