Végül megtalálták a 13 éves kislányt, akit elrablója a Roblox nevű játékban ismert meg.

A 13 éves kansasi lányt végül megtalálták a rendőrök, miután egy 33 éves férfi elrabolta. A férfi a Roblox nevű online játékban ismerte meg a lányt, majd egyszer megbeszélték, hogy találkoznak. A férfi el is ment érte, majd egy másik államba mentek. A helyi rendőrség közölte: március 1-jén tartóztatták le Howard Grahamet (33), miután rájöttek, hogy meggyőzött egy 13 éves lányt, hogy szökjön meg otthonról vele.

Mindezt a Robloxban beszélték meg.

A hírek szerint a férfi szexuálisan zaklatta a lányt. A nyomozók szerint a lány kiosont a házból, a férfi felvette, majd elvitte őt 900 mérföldre lévő Georgia állambeli Clayton megyébe. A lány néhány nap múlva szeretett volna megszökni a férfitól, így február 24-én üzenetet küldött édesanyjának, szintén a Robloxon keresztül.

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy megtaláltuk ezt a fiatal lányt, és életben volt” – tette hozzá a rendőrség. „Bárcsak az emberek jobban odafigyelnének arra, amit a gyerekeik csinálnak” – tette hozzá.

„Mélységes szomorúsággal értesültünk erről az esetről. Semmi sem fontosabb a szülők számára – beleértve a Robloxnál dolgozó sok szülőt is –, mint annak biztosítása, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, amikor tanulnak és játszanak. Azon vagyunk, hogy a platformon ne legyenek jelen a szexuális ragadozók, ennek érdekében rengeteg szűrőt és biztonsági funkciót vezettünk be” – mondta William Nevius, a Roblox kommunikációs igazgatója.

A hatóságok jelenleg átkutatják a férfi holmiját, hogy más gyerekeket is célba vett-e.

Ezt láttad már?

Mehet az utcai pózolás – A héten indulnak utcákat fotózni Google autói

 

https://leet.hu/nonap/

×