A STALKER 2 fejlesztője videóban jelentette be, hogy a játék fejlesztése szünetel, és hogy mikor is akarják folytatni.

Csaknem egy hete dúl a háború Ukrajnában, a konfliktus milliókat érint a kelet-európai országban. Az ukrán játékipar is megsínyli az orosz invázió következményeit, a STALKER 2: Heart of Chernobyl fejlesztését egyelőre felfüggesztették.

A fejlesztő GSC Game World szerint a fejlesztést „az ukrán győzelem után” folytatják.

A STALKER 2: Heart of Chernobilt a kijevi székhelyű GSC Game World fejleszti, amely a STALKER sorozat három korábbi játékának folytatása. Akárcsak elődei, a STALKER 2 is FPS játék, túlélő horror mechanikával, a játék eseményei a Zónában játszódnak. Ez egy alternatív valóságban létező csernobili zóna, sugárzással, mutálódott vadvilággal és furcsa jelenségekkel, anomáliákkal. Az úgynevezett Stalkerek olyan egyének, akik a zónában kutatnak tárgyak és személyes holmik után, egy olyan világban, ahol több frakció verseng az irányításért.

A GSC Game World már korábban is kiadott egy közleményt a háború kapcsán, amelyben elítélte az orosz támadást. Ezúttal a fejlesztők tovább mentek, és egy videót tettek közzé a YouTube-on. Elmesélik, hogyan változott meg minden napok alatt. Korábban csak azt mondták, a játék a helyzet miatt késni fog,

most viszont a fejlesztők és családjainak biztonsága érdekében a teljes fejlesztés leállt.

 

A rövid videó számos rémisztő képet mutat be a közelmúltból. A STALKER 2 fejlesztői azzal fejezik be a videót, hogy bíznak a győzelemben:

„A játék fejlesztése leállt, de mindenképpen folytatjuk. A győzelem után. Dicsőség Ukrajnának” – mondták.

Bár a béketárgyalásokról szó esett már, úgy tűnik, egyelőre a harcok folytatódnak. A fejlesztők egyelőre leállítják a munkát, és más módon próbálnak segíteni az ukrán lakosságon.

Ezt láttad már?

Az ukrán kormány azt kéri a komplett játékipartól, hogy tiltsák ki az orosz játékosokat

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×