Úgy tűnik, ebből az óriáscég kerül most ki vesztesen.

Az elmúlt napokban gyakorlatilag folyamatosan megy az adok-kapok az Nvidia és a LAPSUS$ névre hallgató, dél-amerikai hackercsapat között. Kedden már nem volt mit titkolni, így az óriáscég elismerte, hogy valóban betörtek hozzájuk. Ennél pontosabb információt érthető okokból nem fognak közölni, ám az elmúlt napok szivárogtatásai után értelmetlen lett volna tagadni tovább a pletykaként keringő tényeket.

  • Február 23-án betörtek az Nvidia szerverei és rengeteg értékes adatot loptak el azokról
  • A hétvégén az egyik dél-amerikai hackercsoport felvállalta a támadást, majd azt is megemlítették, hogy az Nvidia ellentámadást indított feléjük
  • Az elmúlt pár napban több érzékeny, külső szakértők által hitelesített információt is kiszivárogtattak az internetre, köztük a DLSS forráskódját vagy épp félkész Nvidia termékek adatait

Az sem titok, hogy a bányászok nem bánják annyira az esetet, hiszen a hackerek segítségével teljesen eltávolíthatnák az LHR védelmet a kártyákról. A gamer társadalom nem járna jól, a jelenleg piacon lévő LHR kártyák ára felértékelődne, hiszen több teljesítményt lehetne belőlük kisajtolni.

Azt hihetnénk, hogy az LHR kijátszása lehet legrosszabb dolog gamer szemszögből, ám van egy olyan megközelítés, amire senki sem gondolt. Ez nem más, mint a PC-s játékcsalások!

 

Az AntiCheatDP hívta fel a cég figyelmét, hogy az Nvidia eltulajdonított digitális aláírásával a hackerek sokkal könnyebben elrejthetik a rásegítő programot, hiszen a gép és az Anti-Cheat szoftverek azt hiszik, hogy egy ártatlan Nvidia driver vagy segédalkalmazás lapul a memóriánkban. 

A legszomorúbb az egészben, hogy ez a módszer csalásvédelemtől és játéktól független, a CS:GO-tól kezdve egészen az a Fortnite-ig vagy épp a Warzone-ig megjelenhetnek az ellopott digitális aláírással aláírt szoftverek.

 

A Riot Games volt az egyetlen érdemben reagáló játékkiadó, a Valorant máris képes kiszűrni (félmegoldás, a futtatását akadályozzák meg, így a tényleges kitiltásig el sem juthat a játékos, ám előfordulhat, hogy Nvidia programot is blokkol a Vanguard) ezeket a csalásokat, nemhiába tartják a Vanguard anti-cheatet az iparág legjobbjának. A többieknek nehezebb dolguk lesz, hiszen sok játék külsős védelmet használ (EAC, BattlEye). Akár hosszú napok vagy hetek is eltelhetnek, mire megkapják a megfelelő frissítést, a kisebb címekről pedig ne is beszéljünk.

Reméljük az Nvidia már időközben megtette a szükséges lépéseket, tudniuk kellett róla, hogy a rengeteg fájl mellett ilyen eszközökre is szert tettek a LAPSU$ tagjai. A hackerek ráadásul további adatokat is napvilágra hozhatnak, ha az Nvidia nem teszi nyílt forráskódúvá a drivereit. Nem lennénk most a zöld óriás helyében, az már biztos.

Heteken belül megérkezhet az AMD csodaprocesszora a boltok polcaira

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×