Különös fejlesztéssel javítottak a teljesítményen.

Az AMD már 2021-ben elhintette, hogy a jelenlegi Ryzen 5000-es szériát egy előre eltervezett és különleges megoldással szeretnék felvértezni. Szükségük is lehet erre, hiszen az Intel 12. generációs processzorai meglehetősen jól sikerültek, főleg az ár/érték bajnok 12400(F) személyében. Januárban a CES 2022 keretein belül prezentálták, hogy az 5800X 3D V-Cache változata a flagshop i9-12900K-nak is odaszúrhat valós körülmények között.

Ez lehet a legerősebb gaming kategóriájú CPU!

A fenti grafikonokon a mérések eredményeit láthatjuk. Az 5800X3D több játékban is felülkerekedik az Intel bestiáján, de legrosszabb esetben is azonos képkockákat sajtolnak ki a címekből. Ilyen teljesítménynövekedés után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi pontosan az a 3D V-Cache.

A 3D V-Cache gyakorlatilag a meglévő Zen 3 chiplet fölé épített 64 MB-os extra gyorsítótár, ebből profitálnak sokat a játékok. Az AMD tudatosan nem lőtte el a megoldást az 5000-es széria megjelenésekor, holott már azok a lapkák is fel voltak készítve a különleges cache támogatására. A jövőben videókártyákon is megtalálható lesz majd a technológia, a kérdés, hogy ott mennyit tud majd javítani az “eredeti” GPU nyers erejéhez képest.

A videocardz forrásai alapján már márciusban megérkezhetnek az első példányok a boltok polcaira. A hivatalos árról egyelőre nincsenek információk, nagy eséllyel a sima 5800X és az 5900X közé pozícionálja majd be az újoncot a vörös óriás. Érdekes lépés a processzor kiadása, hiszen nyár végén, ősz elején már érkezhet a Ryzen 7000-es széria is, mely sokkal nagyobb fejlesztésekkel kecsegtet.

Valóra válhat az Nvidia és a gamerek rémálma? – Semmitől sem riadnak vissza a hackerek

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×